FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Så mye hotelluksus får du for en tusenlapp

Av Mona Langset23.10.15 19:29

Del saken på:

Skal du flotte deg på hotell i høst, bør du se mot øst.

I flere østeuropeiske hovedsteder får du femstjerners hoteller til under en tusenlapp.

Til den samme prisen får du bare hotell med to stjerner i skandinaviske hovedsteder og én stjerne i New York, viser den siste hotellprisindeksen til bookingsiden Hotels.com.

Les også: Se Øst-Europas nye «hotspots»

Hotels.com peker på Warszawa som en by hvor du kan få mye hotelluksus for pengene.

Her finnes blant annet femstjernershotellet Hilton Warzsaw hvor det er mulig å booke dobbeltrom til 289 zloty, (627 kroner) nå i oktober. Og hos WarsawMariott Hotel koster det 324 zloty (703 kroner) for et dobbeltrom i oktober.

Også billig i Gdansk: Shopping, spa, strand og Solidaritet

Prisfall i Russland

Samtidig viser hotellsøkesiden Trivagos oktober-oversikt at St. Petersburg har de laveste gjennomsnittlige hotellprisene av alle storbyer i Europa akkurat nå.

Der ligger gjennomsnittsprisen for et dobbeltrom på 567 kroner per natt. Det er lavere enn i fjor – som igjen var lavere enn året før.

I 2012 lå gjennomsnittsprisen der på 722 per natt.

Vil du bo på femstjernershotell i St.Petersburg i høst, er det også mulig for rundt 1000-lappen. Domina Prestige Hotel har priser fra 7930 rubler (1037 kroner) for et dobbeltrom nå.

Trivago-undersøkelsen viser at hotellprisene har gått kraftig ned i både i St. Petersburg og Moskva de siste to årene, sammenlignet med resten av Europa.

I den russiske hovedstaden ligger gjennomsnittsprisen nå på 907 kroner.

– Lenge har Bulgarias hovedstad Sofia, hatt de laveste gjennomsnittlige hotellprisene av Europas storbyer. Men nå er Sofia slått av St. Petersburg, opplyser PR-ansvarlig for Trivago Norge, Annette Marie Vogt.

I den samme Trivago-oversikten ligger også Sofia i Bulgaria, Bucuresti i Romania, og Budapest i Ungarn på godt under 1000 kroner natten for et dobbeltrom på hotell.

Flere billigtips: I disse byene får du luksus til lavpris

Dyrest i Europa

De dyreste hotellbyen i Europa ligger i Monte Carlo i Monaco med en gjennomsnittspris på nærmere 3000 kroner.

Som god nummer to og tre, kommer Venezia i Italia og Genève i Sveits med gjennomsnitts hotellpris på nærmere 2500 kroner.

Trivagos prisoversikt er regnet ut på bakgrunn av mer enn 2,5 millioner daglige hotellsøk på 280 ulike bookingsider. Prisene viser hva gjestene faktisk har betalt for hotellene de har bodd på i de ulike byene, men de viser ikke hvilken standard disse hotellene har.

Hotellstandarden har imidlertid Hotels.com dykket dypere ned i. Hotellsøkesiden har sammenlignet hva de reisende har betalt per natt for dobbeltrom i ulike stjernekategorier i hele første halvår 2015.

– Da har 1000 kroner rukker til fem stjerner i Warszawa men bare én stjerne i New York, fastslår Carolina Annand fra Hotels.com.

I Oslo har de som bestiller gjennom Hotels.com bare fått tostjerners hotell for den samme prisen.

Femstjerners i Oslo

I Norges hovedstad er det tre femstjerners hoteller: The Thief, Hotel Continental og Grand Hotel.

Gjennom The Tiefs egen nettside koster det billigste tilgjengelige dobbeltrommet i oktober og november 2490 kroner.

Continenntals nettside er det mulig å booke et standard sobbeltrom fra 2650 kroner i oktober og november,

Grand Hotels nettside finner vi tilbudspris på 1695 for et dobbeltrom i oktober.

Alle prisene er inkludert frokost.

Fine firestjerners

Men selv om femstjernershotell er luksus, kan du også bo svært godt på et firestjerners. Og for en 1000-lapp får du fine firestjerners hoteller mange steder, blant annet i Tallinn, Praha, Istanbul og Budapest.

Også i Madrid og Berlin får du mye hotell for pengene. I begge disse byene har norske reisende betalt i gjennomsnitt under 1000 kroner for et firestjerners hotellrom det siste halve året, ifølge Hotels.com.