FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her finner du din egen drømmestrand

Av Hege Lyngved Odinsen09.12.12 09:41

  Del saken på:

  FUERTEVENTURA (VG) I sand fra Sahara koser du deg i duvende sandyner ved havet. Blir du lei av bading tar du en sykkeltur eller spiser fersk fisk. Her er fire gode sider av Fuerteventura:

  Du skal være veldig kresen om du ikke finner en strand du elsker på Fuerteventura.

  Her er strender for nakne, for surfere, for romantikere, for barnefamilier, for dem som liker det ville og forrevne, og de som ønsker langgrunne rolige strender.

  Vind fra Sahara har tatt med enorme mengder ørkensand i tidenes løp, og mange av øyas 152 strender har finkornet hvit eller gylden sand. Andre strender har svart lavasand.

  Nord på øya ligger særegne Las Dunas, store sanddyner som går helt ned i strandkanten. På den mer værharde vestsiden er El Cotillo-stranden størst i nord, mens du finner en av Spanias lengste strender i sør: Den 14 km røffe og øde Cofete-stranden.

  Helt sør på øya ligger Morro Jable med sine fantastiske brede strender. Her er det folksomt og mange nudister. Litt lenger nord finner du Sotavento-stranden med mange vannsportaktiviteter. Litt sør for flyplassen, i Caleta de Fuste, er det langgrunt og lite bølger, strendene her er populære for barnefamilier.

  Flere stender kan ha understrømmer så husk å vise aktsomhet når du bader - og følg flaggsignalene: Rødt flagg betyr bading forbudt!

  Del dine beste Fuerteventura-tips nederst i saken!

  Nyt fisken!

  Hva smaker vel bedre enn fersk fisk rett i pannen?

  - Du trenger ikke betale en formue for å få tak i den beste fisken. Spis der du ser at de lokale spiser, det gir en god pekepinn, sier Juan.

  Han er selv fisker og nyter en kopp kaffe etter middag - fisk selvfølgelig - på fergekaia i Corralejo.

  På spisestedet La Lonja er det ingen hvite duker eller fancy menyer på ti språk. Men det er trangt om saligheten under lysstoffrørene, dagens ferske fisk braser bak disken, servitørene haster mellom bordene, pannesvetten tørkes og stemningen er god.

  Det snakkes spansk rundt bordene og prisene er langt under hva du må betale noen hundre meter lenger inn i sentrum.
  Juan og kompisene mener man absolutt bør prøve de lokale fiskeartene; Vieja stekt eller grillet, friterte boquerones med sitron eller chopitos; fritert blekksprut. Selvfølgelig med papas arrugadas - kanaripoteter - til.

  Det kan lønne seg å se etter skilt hvor det står «cofradias de pescadores». De finnes rundt på hele øya og er enkle spisesteder med rimelig og god fisk på menyen.

  - Månesykling!

  Lei deg sykkel og dra ut på eventyr.

  Det golde landskapet på Fuerteventura byr deg spennende oppdagelsesferder på kjerrestier - eller turbosykling på nylagte sykkelveier.

  I den milde solsteken en novemberdag på Fuerteventura møtte vi Marie Bolton (31) og Ruth Stuart (41) i en sving. De hadde leid sykler i Corralejo og var på vei til El Cotillo vest på øya.

  - Det er et kult landskap på denne øya. Det er litt som månen, bare at her drønner det blå havet inn, sier Bolton. Hun og venninnen liker at de kan sykle på nesten bilfrie veier og at avstandene er korte.

  Det finnes flere sykkelutleieselskap på øya, forhør deg der du bor om de kan hjelpe. Flere av disse arrangerer turer hvor de kjører deg til et godt startpunkt og plukker deg opp et annet sted. Noen turer går fra innlandet, gjennom grønne oaser og ut til den ville forrevne vestkysten, andre turer tar deg opp til vulkanfjell. Fuertebike.com, Vulcano-biking.com og Easyriders-bikecenter.com er tre av firmaene som kan hjelpe deg ut på sykkeltur.

  Kyststien

  Bruset fra Atlanterhavet gir deg saltvannshår og en solnedgang du aldri glemmer.

  Det knøttlille stedet Ajuy ligger ved utløpet av en palmedal, vest på Fuerteventura. Her serverer tre-fire restauranter kanarisk mat og fersk fisk, og bystranden har kullsvart sand. Fra dette idylliske stedet går en liten sti nordover langs kalksteinsklippene som stuper ned i havet.

  - Vi elsker dette stedet, roper tyske Angelika Graupensperger mot vinden. Hun og søsteren Reil Scheyern er på rundtur på Fuerteventura og bor i den gamle hovedstaden, Betancuria.

  - Her inne på stranden bestilte vi et fat med fersk fisk, det er det beste måltidet i mitt liv, sier Reil Sheyern.
  Dette vernede naturområdet er det eldste på Kanariøyene og langs stien finner du fossiler, flere naturminner og imponerende grotter og utsiktspunkt.

  For deg som liker deg på «apostlenes hester» er det for øvrig mange stier å vandre på Fuerteventura. Kjøp et detaljert kart, ta med skikkelig fottøy og solkrem, så er du klar for minneverdige utflukter.
  FØLG VG REISE PÅ FACEBOOOK.