BEHAGELIG FERIEFORM: Lite kommer opp mot å nyte ferien på soldekket av en katamaran i eksotiske farvann. Foto: Ørjan Krogh Hansen

Reis på seilferie i Thailand

Seilferie i eksotiske farvann er en voksende ferieform

(VG Nett) I årevis har Ola og Kari dratt på seilferie til Karibia og Kroatia-kysten. Nå er det Thailands seilkyst som skal erobres.

Framfor alt er det rundt Phuket - Thailands størst ferieøy - at seilbåtferiene brer om seg.

Nå kan sammen med Norges kanskje mest erfarne havseiler-skippere - Lars Landfald - seile 10-dagsturer med katamaran i favannet rundt nettopp Phuket.

VG-LESERNE FORTELLER:- Seilferie er toppen

Alene på verdenshav

Landfald har seilt alene over flere verdenshav, og lærer gjerne bort seilerkunsten til turisne - om de ikke heller vil ligge langflate på katamaranenes dekk og bare slikke påskesol.

LES OGSÅ:Robbet og drept på seilferie

På seilferie i Thailand har du tusenvis av små og store øyer å ankre opp blant, med fantastiske muligheter til å dykke ned og se koraller og fargesprakende fiskestimer i krystallklart vann.

(saken fortsetter under bildet)

PARADISISK: Også til vakre Krabi og Ao Nang (buildet) går det direktefly fra Skandinavia. Det er i dette opmrådet de fleste av Thailands turustbrosjyre-bilder er tatt. Foto: Dag Fonbæk

Seilferie i eksotiske farvann er en voksende ferieform - også for nordmenn.

Flere fra Norge

Blant selskapene som arrangerer seilturer, -kurs og dykkeferier for nordmenn er Inspiratour, Travelstore, Scandinavian Divers, Caribbean Sailing Club, Naviko, Trend Travel & Yaching og Navigare Consult.

Travelstore er blant dem som arrangerer rundreiser med katamaran i den sørthailandske øyverdenen - ukesturer fra ca. 7500,- mellom noen av de beste dykke- og snorkleområdene - med egen thaikokk om bord.

Også charteroperatøren Star Tour tilbød tidligere seilcruise med Star Clipper i Thailand, men dette er ikke lenger å finne i katalogen deres.

- Etterspurt

- Vi har i flere år arrangert seilkurs og -ferier i Kroatia og Karibien, og opplever en stadig større interesse for denne typen ferie. Derfor utvider vi i år med Thailand, som mange av våre kunder har etterspurt, sier Christine Tronstad i Inspiratour, som blant annet tilbyr seiling med Lars Landfald.

VGS REISEPANEL:Få tips om singelferie

Seilferie-veteran Morten Wickstrøm i Caribbean Sailing Club har åtte seilbåter i Karibia og en i Hellas, og har også snust på Thailand-markedet:

- Det var vanskelig å fylle opp en hel båt med 8-10 gjester. Vi opplevde ikke etterspørselen som stor nok for å ha en egen båt der borte, derfor trakk vi oss ut for noen måneder siden, sier Wickstrøm til VG Nett.

LES OGSÅ:Karibia-drøm for en billig penge

Ikke billig

Du trenger normalt ikke å ha seileerfaring for å være med på seilferie med skipper og mekaniker om bord, men billig er det ikke:

Totalt må du ut med 22.990,- for fly, kahytt og forpleining på
Inspiratours introduksjonsreise i påsken.

Andre selskap opererer med lavere priser, som ikke alltid inkluderer flyreisen.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder