FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Topp 15: Her er verdens dyreste hotellbyer

Av Anne Bergseng04.09.12 17:54

  Del saken på:

  (VG Nett) Den russiske hovedstaden Moskva er verdens aller dyreste hotellby. Her er gjenomsnittsprisen for et hotellrom 2375 kroner natten.

  Sjekk hvor du må betale mest for å overnatte

  Moskva er dermed suveren "vinner" når det gjelder høye priser for overnatting.
  Det viser den årlige undersøkelsen av prisene i 50 storbyer, laget av Hogg Robinson Group, (HRG), et internasjonalt forretningsreisebyrå.

  For åttende gang
  Dette er åttende år på rad at Moskva topper statistikken.
  Kanskje litt overraskende for mange kommer den afrikanske byen Lagos i Nigeria på en andreplass. Her var prisen 1997 kroner i gjennomsnitt. De høye prisene forklares med at en stor andel av de tilreisende til dette oljeproduserende landet kom i forbindelse med forretningsreise. Og ifølge undersøkelsen var de besøkende her spesielt oppmerksomme på sikkerhetssituasjonen i Lagos, og mange velger derfor å bo på dyre femstjerners hoteller.

  Genève, den nest største byen i Sveits, tar tredjeplassen med en gjennomsnittspris på 1990 kroner.

  Oslo havner på en 13. plass på denne listen, med en gjennomsnittspris på 1660 kroner. Sammenlignet med i fjor har gjennomsnittsprisen sunket med rundt 125 kroner døgnet.

  Fall i Europa
  Generelt har det vært et fall i prisene på hotellrom i Europa, viser undersøkelsen. Genève har opplevd et fall på litt over hundre kroner på gjennomsnittsprisen sammenlignet med i fjor. Også i Barcelona, Madrid og Dublin har prisene falt.
  Den sterkeste prisveksten det siste året har vært i Latin-Amerika.

  HRG forklarer prisfallet i Europa med økonomisk usikkerhet.

  - Resultatene av hotellundersøkelsen viser at en makroøkonomisk usikkerhet fører hoteellprisene ned i fastlands-Europa. Mens den betydelige veksten i romprisene i Latin-Amerika indikerer en endring i prioriteringer av reisemål for forrretningsreisende, sier Stewart harvey, kommersiell direktør i HRG i en pressemelding.

  Rio på vei opp
  Brasilianske Rio de Janeiro havner på en femteplass, med en gjennomsnittspris på 1880 kroner. Og mye tyder på at prisene her kun vil stige. Rio arrangerer OL i 2016, og derfor ventes prisene å stige ytterligere.

  Her er de 15 dyreste hotellbyene i verden, ifølge HRG:

  1) Moskva
  2) Lagos
  3) Genève
  4) Zurich
  5) Rio de Janeiro
  6) New York City
  7) Sydney
  8) Hong Kong
  9) Paris
  10)Washington
  11) Stockholm
  12) San Francisco
  13) Oslo
  14) Tokyo
  15) Sao Paulo

  Følg VG Reise på Facebook!