FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

34 rammet av diare og oppkast på et hotell i Alanya: Louisa (4) får drypp og sin 7.antibiotikakur

Av Frank Ertesvåg Av Stian EisenträgerAv Lorns Bjerkan30.07.13 00:44 | Oppdatert: 30.07.13 09:53

Del saken på:

Tyrkia-ferien er blitt et mareritt for lille Louisa (4) fra Oppegård og over 30 andre barn på ferie-resortet Blue Village Pascha Bay i Alanya.

Diare og magesyke har slått ut både norske og svenske gjester.

- Her har vi akkurat skiftet på min datters seng for åttende gang. Hun klarer ikke å holde på noe føde. Sykehuset har forsøkt å få i henne en slags væske, men det kommer opp igjen med en eneste gang, sier Louisas mor, Cecilie Røsholm (40) til VG.

Hun merket at det var noe alvorlig galt med datterens pust da hun våknet mandag morgen. Hyppige oppkast, magesmerter og diare gjorde mandagen til en grusom opplevelse.

Har du tips? Kontakt VGs journalister

Undersøker årsak

Det er ennå ikke fastslått hva som har forårsaket diare-utbruddet på Alanya-hotellet. Men Røsholm mistenker at opphold i et av bassengene ved anlegget kan ha utløst magesyken. Datteren badet i barnebassenget kvelden før utbruddet.

- Min datter er nok en av de som er aller verst rammet. Legene her sier at dette er det verste tilfellet så langt. Hun har virkelig blitt hardt rammet, sier moren til VG.

Hun har forsøkt å ettergå hva datteren har fått i seg av føde det siste døgnet, og hun utelukker ikke at slush eller pizza kan være årsaken til diareen.

- Men dette blir nå undersøkt. Det blir tatt prøver av både svømmebassenger og mat. Jeg er også imponert over behandlingen vi får her på sykehuset, sier Cecilia Røsholm.

Forlenget opphold

Hun understreker at de som hotellets gjester ikke har noe å utsette på renslighet eller fasiliteter på hotellet Pascha Bay.
De kom dit sist torsdag, og skulle egentlig reise hjem til Norge onsdag. Nå regner de med at oppholdet blir lengre - på byens sykehus.

Det er i hovedsak barn som er rammet av den kraftige magesyken.
Barna skal ha begynt å bli syke søndag kveld og natt til mandag. Både norske Star Tour og svenske Fritidsresor selger reiser til det aktuelle hotellet.

- Flere ambulanser kom og fikk fraktet dem inn til sykehus. En representant fra svenske Fritidsresor er på sykehuset og prater mer alle, sier en kilde i Alanya til den svenske avisen Aftonbladet.

- De kaster opp og har diaré. Enkelte er helt utslått, sier kilden videre.

Flere av barna har fått antibiotika og intravenøs væske, og begynner å komme seg, ifølge avisen.

Tilbringer natten på sykehus

Fritidsresor bekrefter overfor Aftonbladet at barna er rammet av magesyke.

- Informasjonen som jeg har fått er at 30 barn er sendt til sykehus, etter tilrådning fra lege på hotellet, sier pressekontakt Mathias Bergendahl i Fritidsresor til Aftonbladet.

Tirsdag morgen skriver NTB at 34 barn har blitt innlagt på sykehus etter å ha blitt rammet av sykdommen. Blant dem er det ti norske, 19 fra Sverige, fire fra Danmark og ett barn fra Finland.

Flere av de som ble innlagt har etterhvert blitt skrevet ut. Ifølge Aftonbladet var 21 barn fortsatt innlagt på sykehuset tirsdag morgen. Av de norske er fem fortsatt på sykehus, opplyser Star Tour til NTB tirsdag morgen.

- Ikke salmonella

Årsaken til at barna ble syke er ennå ukjent.

- Vi ønsker ikke å spekulere i årsaken, men vi avventer svar på omfattende prøver som er blitt tatt. Vi jobber med å finne årsaken, sier Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour til VG.

- Vi vet imidlertid at det ikke dreier seg om salmonella, sier Bergendahl til Aftonbladet.

Han opplyser at hotellet gjennomfører daglige tester på mat og vann. Mandag ble det tatt prøver av personalet også.

- Vi ta selvfølgelig denne saken svært alvorlig og følger utviklingen nøye, sier Ertsås til VG

Fritidsresor og Star Tour er eid av det samme konsernet, TUI Nordic.