I KØ: På holdeplassen foran ankomsthallen står bare et lite utvalg av de tilgjengelige bilene på Gardermoen. De fleste befinner seg i depotet 500 meter unna. Foto: MONA LANGSET

Slik finner du den billigste taxien fra Gardermoen

Prisen på en drosjetur mellom Gardermoen og Oslo sentrum varierer med flere hundre kroner. Det gjelder å velge rett selskap!

De fleste selskapene har fastpris, og det er alltid billigere enn taksameter. Men også fastprisene varierer stort.

For å få den billigste bilen må du både velge rett selskap og være nøye med å ordlegge deg riktig:

Du har to muligheter:

1) Gå rett til det billigste selskapet du ser i køen foran ankomsthallen. Står det en bil fra 0-taxi eller Taxi 2 der, velger du den, siden det er de billigste selskapene. Det kan du gjøre selv om det står tre eller fire biler foran. Det er fritt taxivalg, og du trenger ikke ta den som står først.

(Se oversikt over de ulike selskapenes priser lenger ned på siden)

SKRANKEN: Hvis du bestiller taxi i skanken inne i ankomsthallen på Gardermoen, er det viktig å presisere at du skal ha den billigste bilen. Foto: MONA LANGSET

2) Gå til skranken hos Taxi Depot inne i ankomsthallen og be om å få den billigste bilen dit du skal.

Selv om du ikke ser biler fra selskapene med de laveste prisene på oppstillingsplassen, kan det godt hende at disse er tilgjengelige likevel - i taxidepotet et annet sted på flyplassen.

Ikke plass til alle
Det er nemlig bare plass til 12-14 biler samtidig på holdeplassen utenfor terminalen. Likevel kan opp mot 100 drosjer stå og vente på tur på Gardermoen. Du ser dem bare ikke, for de står i taxidepotet 500 meter unna.

Alle bilene har en brikke som registrerer når de kjører inn i depotet

Bilene blir kalt opp etter behov, enten for å stille seg i køen på holdeplassen, eller for å hente kunder som har bestilt ved skranken i ankomsthallen.

Hvis du bestiller i skranken, er det viktig å ordlegge seg på riktig måte.

Dette forklarer daglig leder av Taxi Depot, Kenneth Simensen:

* En kunde som bestiller «taxi til Oslo sentrum» får den bilen som har ventet lengst, uavhengig av pris. Det gjelder også hvis kunden ber om «en billig bil.»

* En kunde som ber om «den billigste taxien til Oslo sentrum» får det billigste selskapet som befinner seg enten i køen på fremsiden eller på depotet akkurat da. Hvis det er en 0-taxi på depotet, blir den tilkalt. Hvis det er en Taxi 2, blir den tilkalt.

En kunde som spør etter ett spesielt selskap, får dette selskapet dersom det har biler tilgjengelig.

500-1000 kroner
De billigste taxiene kjører til Oslo sentrum for rundt 500-lappen, mens de dyreste tar over 1000 kroner for den samme turen på dagtid.

På nattetid kan en taxitur til Oslo sentrum fort koste mellom 1200 og 1600 kroner, ifølge Torges Taxiforbunds taxikalkulator.

Taksameter og fastpris
På prisoversikten ved drosjeholdeplassen på Gardermoen står fire selskaper oppført med taksameter. Men på hjemmesidene til to av dem, Christiania Taxi og By Taxi oppgir begge at de har fastpriser.

For disse selskapene gjelder det at du får taksameterpris hvis du bestiller gjennom Taxi Depot, men fastpris hvis du ringer deres egne sentraler og bestiller.

Ha det som en hovedregel at du alltid avtaler pris med sjåføren før turen starter hvis du bruker noen av disse selskapene.

Se prisoversikt under bildet:

TAXI DEPOT: Her inne i ankomsthallen på Gardermoen kan du gå til Taxi Depot og spørre etter den billigste drosjen til Oslo. Foto: MONA LANGSET

Taxi-priser Fra Gardermoen til Oslo sentrum

DAGPRISER:
1) 0-Taxi: Fastpris 498 kr
2) Taxi 2: Fastpris 550 kr
3) Christiania Taxi: Fastpris 590 kr hvis du ringer Christiania Taxi 02365 eller avtaler med sjåføren. Hvis du bestiller i skranken eller setter deg i bilen uten å si noe, kjører de de på taksameter.
4) By Taxi: Fastpris 660 kr hvis du ringer By Taxi 04580 eller avtaler med sjåføren. Hvis du bestiller i skranken eller setter deg i bilen uten å si noe, kjører de på taksameter.
5) Norgestaxi: Fastpris 670 kr
6) Follo Taxi: Fastpris 680 kr
7) Asker og Bærum Taxi: Fastpris 750 kr hvis du avtaler det. Hvis du ikke sier noe, kan sjåføren kjøre på taksameter.
8) Oslo Taxi: Fastpris 759 kr
9) Nedre Romerike Taxi: Fastpris 830 kr
10) Øvre Romerike Taxi:Taksameter
11) Taxi 3 Romerike:Taksameter

NATTPRISER:
1) 0-Taxi: Fastpris 698 kr
2) Taxi 2: Fastpris 750 kr (850 kr natt i helgen)
3) By Taxi: Fastpris 860 kr (1060 natt i helgen). NB gjelder bare hvis du bestiller fra By Taxis eget callsenter 04580. Hvis du bestiller fra Taxidepot eller setter deg rett inn i bilen, kjører de på taksameter.
4) Norgestaxi: Fastpris 870 kr
5) Follo Taxi: Fastpris 880 kr
6) Christiania Taxi: Fastpris 940 kr (1090 kr natt i helgen)
7) Asker og Bærum Taxi: Fastpris 950 kr hvis du avtaler det. Hvis du ikke sier noe kan sjåføren kjøre på taksameter.
8) Oslo Taxi: Fastpris 959 kr
9) Nedre Romerikes Taxi: Fastpris 980 kr. (1030 natt helg)
10) Øvre Romerike Taxi:Taksameter
11) Taxi 3 Romerike:Taksameter

NB: Nytt bestillingssystem på vei
Snart skal all taxibestilling fra Gardermoen skje gjennom et nytt elektronisk system.

- Vi får tre terminaler der alle drosjene som er tilgjengelige i køen og på depotet er synlige. På skjermene blir de rangert etter prisen inn til Oslo sentrum, slik at det billigste tilgjengelige selskapet står øverst, sier daglig leder av Taxi Depot AS, Kenneth Simonsen.

Skal kunden et annet sted, kan han eller hun skrive inn adressen dit. Dermed vil rekkefølgen omrokeres, slik at det som kjører billigst til den oppgitte adressen kommer øverst.

Dette systemet har vært planlagt i tre år, men nå ser det ut til å bli noe av i løpet av høsten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder