FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
NAM: The Dips store nachostallerken er laget med kjærlighet. Først et bedd av tortillachips under flere lag med deilige ingredisenser som kjøtt, bønner og smaksrike sauser. På toppen har kokken strødd nyklipt purre. Foto: Johan Söderlund

Her får du junk food med sjel

07.09.13 11:16

Del saken på:

AUSTRALIA (VG) I Sydney og Melbourne forvandles klassisk «junk food» til en gourmetopplevelse.

Av JOHAN SÖDERLUND

- Jeg har alltid elsket partymat. Det skal være enkelt og greit, sier Andrew Levins, som driver restauranten The Dip i sentrale Sydney.

Annonsørinnhold

Andrew er egentlig DJ og det er via musikken han havnet i matbransjen. Det begynte med at Andrew serverte pølse og nachos med en ekstra «twist» på sine fester. Raskt innså vennene at han hadde et skjult talent - evnen til å forvandle «junk food» til «dude food».

- Merkelig nok er de flere jenter enn gutter som kommer hit, svarer Andrew på spørsmålet om «Dude food» kun er for «dudes» (karer).

Gourmetnachos

The Dip ligger i samme bygg som en nattklubb. Gjestene kan enkelt gli mellom dansegulvet og restauranten. Andrew er spesielt stolt over sin ambisiøse nachos-tallerken. Pent arrangerte tortillachips under flere lag kjøtt, bønner og smakfulle sauser. På toppen hviler sprø og nyklipt purreløk.

- Svinekjøttet er hemmeligheten. Det er røkt i to timer, som gjør det så mørt at du kan riste det av beinet, sier Andrew.

DIGG: Melbourne-jenta Cayce Hill setter tennene i en av byens 'dude food»-delikatesser på Snag Stand.


Dude Food-ideen kommer opprinnelig fra USA, men har fått spesielt stort gjennomslag i Australia.

Fullt hus

I et mørkt kjellerlokale, med inngang fra en sliten bakgate i sentrum av Melbourne ligger hippe Coda Bar.

Det er fullsatt ved bordene litt over fem på ettermiddagen. Noen minutter etter åpningstid.

- Vi skiller oss ved å blande Europa med Asia. Rettene er enkle men komponert på en ny måte, sier sjefskokk og eier Adam D'sylva.

POPULÆRT: Før dørene så vidt har åpnet er lokalet fullt på Coda Bar i Melbourne. Foto: Johan Söderlund


Ved bordene sitter forretningsfolk med hvite skjorter og slips blandet med folk i jeans og t-skjorte. Menyen består av et 40-talls retter. Pølser, vårruller, og lammekoteletter har fått selskap av østers, lakserogn og vaktler. Rettene er små og dyre, så jeg er glad jeg har et nytt matsted på listen rett etter dette besøket.

Pølsesjappa Snag Stand serverer lammebiff-pølser med pepperotsmajons, oliven fetaost og tzatziki. Ikke akkurat ille det heller.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon