FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Kunsthoteller jorden rundt: Sjekk inn på kjærlighetshotellet

Av Anne BergsengAv Karin Beate Nøsterud 28.04.16 14:20 | Oppdatert: 03.05.16 09:53

Del saken på:

VERONA (VG) Den italienske herskapsvillaen er omskapt til et moderne kunsthotell, med kjærlighet som den røde tråden.


Her på landsbygden utenfor Verona i Italia har hotell og galleri smeltet sammen til en enhet. Villaen fra 1600-tallet, som er inspirert av tradisjoner fra Veneto-regionen, er omskapt til et elegant luksushotell med en imponerende permanent utstilling av samtidskunst.

Stedet ligger i hjertet av Valpolicella, bare noen få kilometer fra Verona, Romeo og Julie og «kjærlighetens by». Noe kunsten tydelig er inspirert av.

Les også: Her er Norges mest spennende hoteller!

Alt handler om kjærlighet

– Hotellet er omkranset av kjærlighet. All kunsten her handler om kjærlighet, gode følelser og skjønnhet, for å gjøre folk som er her glade, forteller hotelldirektør Luigi Leardini ved Byblos Art Hotel Villa Amistà.

Det er ti år siden villaen fikk et nytt liv. Den var eid av en gammel dame på 85 år, som ønsket at noen kunne ta vare på den hennes i fremtiden.

Dino Facchini, eier av klesmerket Byblos i Italia, kjøpte villaen for å bo der selv. Men etter at mye av kunsten var på plass, fikk han lyst til å dele den med flere, og bestemte seg for å gjøre huset om til et hotell.

Det tok tre år å renovere hotellet og sette i stand de 60 rommene, som alle har ulik design, i tillegg til kunst på veggene.

Les også: Derfor er hotell-sex bedre!

Klassiske linjer

Hotellet har flere verk av verdensberømte kunstnere, fremskaffet i samarbeid med en kjent italiensk arkitekt og designer, Alessandro Mendini.

Han fikk i oppdrag å blande villaens klassiske linjer og mosaikkgulv med sterke farger, nye former, møbler og kunstinstallasjoner.

Interiøret fremstår som en fusjon mellom villaens klassiske linjer og moderne design. Hagen som omkranser hotellet er også en eksplosjon av farger, med sine mer enn 300 arter av blomster og planter.

Når temaet for hotellet er kjærlighet, velger naturlig nok mange par å feire bryllupet sitt her, eller å reise hit på bryllupsreise.

– Stedet er midt i blinken for forelskede, med sterke røde farger på mye av kunsten, hjerter og andre kjærlighetssymboler, sier Luigi Leardini.

Han forteller at det også er mulig å gifte seg her, enten i parken, eller i den lille kirken som ligger inne på eiendommen.

Les også: Hit bør du reise i 2016!

Kunsthoteller verden rundt

Noen hoteller har så mye å by på at det bare er å holde seg inne. Er du glad i kunst og design, kan du sjekke inn på et av disse. Både her i landet og i resten av verden finner du såkalte kunsthoteller. Her er et lite, tilfeldig utvalg. Felles for dem er at de preges av kunst og design.

Cavalieri, Roma

Hotellet rommer en av verdens største private samlinger av kunst. Luksushotellet har godt over tusen kunstneriske skatter under sitt tak, fra 1600-tallet og frem til i dag. Fra malerier av de gamle mesterne til verk av samtidskunstnere, skulpturer og keramikk. Her er en baby-krybbe bestilt til Napoleons sønn, en kommode laget til kongen av Polen, og også Warhol er representert.

Boundary hotel, London

De som er opptatt av kunst og design vil trives på dette hotellet i Shoreditch. Det har 12 rom, som alle er innredet etter inspirasjon fra legendariske designere eller epoker innen design. Har i tillegg fem suiter med egne balkonger med fantastisk utsikt.

Hotel Grand Bretagne, Athen, Hellas

Om du skal legge turen til den greske hovedstaden, er det få andre hoteller som er like imponerende som Hotel Grand Bretagne. Det store luksushotellet er innredet i en blanding av klassisk og moderne stil, med unike kunstverk på veggene.

Grace Hotel, Santorini, Hellas

På den dramatiske lille øya med alle klippeformasjonene, kan du velge og vrake mellom unike hoteller. Men vil du toppe luksus og stil, anbefales Grace. Boutique-hotellet har vunnet en rekke prestisjetunge priser for design, og havnet blant annet på magasinet Tatlers liste over de 101 beste hotellene i verden i 2011.

Puro Hotel, Palma, Mallorca

De hippeste av de hippe har gjenoppdaget Mallorca, og aller mest trendy bor du på Puro Hotel i Palma, med moderne interiør og ikke minst masse moderne kunst på veggene.

Arte Luise Kunsthotel, Berlin

Unikt hotell i sentrum av Berlin, ti minutters gange fra Brandenburger Tor. Hotellet tilbyr stilige rom designet av kjente kunstnere. Alle rommene har moderne, kunstnerisk utsmykning og sitt eget, originale konsept.

Hotel Normandy, Cap d'Ail, Frankrike

Dette lille norskeide hotellet ligger i sentrum av Cap d'Ail, fem minutter fra Monaco. Det er kjent for å være et koselig hotell med mye kunst og mye sjel i nydelige omgivelser.

Hotel Oleana, Bergen

Midt i hjertet av Bergen sentrum i historiske omgivelser ligger Clarion Collection Hotel Oleana. Kunst og design har vært bærende elementer i utformingen av hotellet. Korridorene er dekorert med store bilder fra gulv til tak. Hotellets glassheis er en kuriositet, med skiftende belysning og kunstverk for hver etasje.

Kviknes Hotel, Balestrand

I Balestrand, vakkert plassert ved Sognefjorden, ligger Kviknes, hvor familien Kvikne hatt vertskapsrollen siden 1877. Hotellet har gjennom flere generasjoner samlet en mengde kunstverk og klenodium som preger hotellet. Sentralt i den store samlingen står Hans F. Gude, Johannes Flintoe og Hans Dahl.

Le Méridien Chambers, Minneapolis

Hotellet Chambers i Minneapolis ble for et par år siden kåret til «Nr.1 Art Hotel in the world» av LUX Magazine. Hotellet ligger i et vakkert nabolag, og er designet for de som er opptatt av moderne kunst og god mat. Hotellet har mer enn 200 originale moderne kunstverk fra en anerkjent privat samling, og har et samarbeid med Walker Art Center i Minneapolis.

Les også: Gode storbytips for vår og sommer!