FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Opplev nye sider av Barcelona

Av Erik Valebrokk12.03.18 15:42 | Oppdatert: 28.08.19 14:06

Del saken på:

Den spanske storbyen er så mye mer enn strandlinje og La Rambla. Dette er stedene for deg som vil oppleve et nytt Barcelona.

De fleste kjenner Sagrada Família, La Rambla og Plaça de Catalunya, og mange har sine favorittrestauranter og shoppingstrøk. Men har du allerede tikket av dette på listen må du ikke tro byen er tom for opplevelser.

Fra fantastisk skalldyr til en «norsk» bar, her er fem forslag til neste Barcelona-tur.

Mekka for fisk og skalldyr

El Racó del Mariner er stedet Barcelonas fiskere besøker med familien, et sted du sjelden eller aldri ser turister. Tidligere lå restauranten i tilknytning til havnen og fiskemottakene i Barceloneta, men er nå flyttet til Port Forum et stykke øst for sentrum. Siden byens fiskere selv spiser her sier det seg selv at kvaliteten på alt som serveres er prima.

Dette er ikke fine dining, men ærlig og liketil sjømat tilberedt med den dypeste forståelse for råvarene som alltid er dagsferske. Du får nydelige risretter som paella og arroz negre, helgrillet fisk, reker, skjell eller hva de nå måtte ha fått inn akkurat den dagen du er på besøk. Det er helt avgjørende å bestille bord på forhånd.

Åpent: Tirsdag – lørdag fra klokken 08.00 til 18.00, stengt søndag og mandag. Adresse: Port Forum, Carrer port esportiu, Local 1

Koselig nabolag

Området Poblenou tilhører den store bydelen Sant Marti og er et av de stedene i Barcelona det stadig hviskes og tiskes om: «Dra til Poblenou. Der kan du oppleve det ekte Barcelona». Det er mye sant i akkurat det.

Her er det ujålete og enkelt, og få turister. Særlig hovedgaten Rambla del Poblenou kan lokke med hyggelige små serveringssteder, men i dette strøket kan du gå på oppdagelsesferd og oppdage små overraskelser til høyre og venstre. Her er vermuteriaer, cocktailbarer, fiskerestauranter, tapasbarer, delikatessebutikker og mye moro, samt selvsagt et lokalt marked. Og nå har vi bare nevnt mat og drikke.

Komme deg dit: Det er en hyggelig spasertur fra Passeig de Pujades på oversiden av byparken. Gå østover parallelt med stranden i en halvtimes tid og du er midt i smørøyet.

Knøttlite kjøpesenter med sjel

Det skal lite til å passere Bulevard Rosa uten å legge merke til at det er et kjøpesenter der. Selv med inngang fra tre forskjellige gater gjør det veldig lite av seg, men beveger du deg inn finner du et utvalg veldig fine butikker. Her kan du handle i ro og mak helt uten stress i trendy klesbutikker, en diger og innbydende delikatesseforretning og mye mer. Med inngang både fra travle Passeig de Gràcia og Rambla de Catalunya skulle du tro det var fullt av folk, men i denne delen av Eixample er det så mye annen og mer synlig luksusshopping at Bulevard Rosa får leve sitt stille liv i fred for hordene.

Åpent: Mandag til lørdag fra klokken 10.30 til 21.00. Adresse: Passeig de Gràcia 55-57

Den nye «norske» baren

Gjemt langt inne i labyrinten mellom den vakre kirken Santa Maria del Mar og Picassomuseet i bydelen El Born finner du den relativt nyåpnede cocktailbaren Dr. Stravinsky. Mannen som driver stedet er Antonio Naranjo Nevares – som tidligere arbeidet på Himkok i Oslo som er utpekt til verdens 20. beste bar. Antonio har tatt med seg mye av kunnskapen derfra og skapt sitt eget lille krypinn i de trange smugene der han serverer noen av byens beste cocktails. På grunn av den norske tilknytningen er ikke Dr. Stravinsky helt ukjent for tilreisende nordmenn, men er verdt å trekke frem like fullt.

Åpent: Daglig mellom klokken 19.00 til 02.30. Adresse: Carrer Mirallers 5

Det superlokale torget

Er det noe de er gode på i Middelhavslandene er det torg. Det kalles plaza, plaça, place, piazza – alt etter hvilket land du befinner deg i, og en god spansk plaza eller plaça er ikke å forakte. Barcelona er selvsagt full av dem, og en av de aller koseligste er Plaça de la Vila de Gràcia.

Her er det uteserveringer i fleng, men de er populære så det kan godt være du må vente litt på å få drikke en kopp kaffe eller et glass cava. Tro oss når vi sier det er verdt å vente på. Å sitte i solen her og se på folkelivet – unger som spiller fotball, hunder som lekeslåss og pensjonister som nyter det varme klimaet, er en opplevelse.

Komme deg dit: Fortsett oppover Passeig de Gràcia, hold mot høyre og du beveger deg inn i bydelen Gràcia. Selve torget er lett å bomme på, så bruk GPSen på mobilen.