HJEMMEBANE: Mange nordmenn vil se Manchester United på Old Trafford. Foto: Fredrik Solstad

Julefotballstemning i Manchester

Fotballsanger på tribunen fremfor julesanger rundt treet? Eller begge deler? Billettsalget til Manchester kan i tyde på at mange skal se engelsk fotball i julen.

  • Mona Langset

Antall bestilte flyreiser til Manchester har økt med 45 prosent fra julen i fjor til julen i år hos Finn reise. Kommersiell direktør Terje Berge tror at det tradisjonsrike juleprogrammet i Premier League er den viktigste driveren.

– Flyplassen i Manchester er et naturlig valg for dem som ønsker å reise over for å se Manchester City, Manchester United, Liverpool og Evertons hjemmekamper.

– De dagene flest nordmenn reiser til Manchester er 14. 25. og 28. desember. På alle disse datoene er det serierunder i Premier League dagen etter, påpeker Berge.

Den 15. desember møter Manchester City Everton.

Den 26. desember er det to populære kamper: Manchester United – Huddersfield og Liverpool – Newcastle.

29. desember spilles Liverpool – Arsenal. Dagen etter møter Manchester United Bournemouth, og 1. januar er det både Everton – Leicester og Manchester City – Liverpool.

VG reise har tidligere spurt lederen for Supporterunionen for Britisk fotball, samt de norske supporterklubbene til Manchester United, Liverpool og Arsenal – om deres beste råd for å få tak i billetter til Premier League. Det er ikke alltid like enkelt. Svartebørs frarådes alltid.

MANCHESTER: Populær også uten fotball. På toppen av Hilton Manchester Deansgate Hotel finnes baren Cloud 23. med flott utsikt over byen Foto: Morten Rakke / VG

Populære Manchester

En måte å få tak i ekte billetter på, er å kjøpe en pakketur av seriøse turoperatører. Ving er stor på fotballturer. Men ifølge informasjonssjef Siri Røhr-Staff er deres fotballturer til Premier League populære hele spilleperioden, og ikke bare i julen.

– Jeg tror at mye av reisene med rutefly til Manchester også skyldes at det har blitt en veldig fin by med masse bra shopping. Kanskje mange tar julehandelen der, sier hun.

VG reise har tidligere skrevet om Manchester som et alternativ til storby, blant annet fordi hotellene i gjennomsnitt er 20 prosent billigere enn i London, mens shoppingutvalget er enormt, og alt befinner seg innenfor gangavstand i sentrum.

Hos reisebyrået Ticket ligger Storbritannia på tredjeplass over land nordmenn har bestilt reiser til i vinter, etter Spania, Thailand og USA. Når reisebyrået bryter statistikken ned på reisemål, ligger London på femteplass og Manchester på syvende plass over kundenes ferieturer til i utlandet vinter.

PS: Schibsted eier både VG og Finn reise.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.

Mer om

  1. Manchester
  2. Jul
  3. Fotball

Flere artikler

  1. Manchester-reiser til himmels

  2. Manchester: Her kan du møte på spillerne

  3. Liverpool-stjerne: Mener liganederlag vil gjøre fryktelig vondt

  4. Mourinho mener B-laget til City er bedre enn Manchester United

  5. Engelske eksperter sår tvil om Solskjær: – De ble paniske

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder