FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

I dag stenger verdens mest kjente strand

Av Camilla Jorddal01.06.18 11:25

Del saken på:

Maya Beach i Thailand – stranden kjent fra spillefilmen «The Beach» med Leonardo DiCaprio, stenger i dag, fredag 1. juni.

Tidligere år kom nyheten om at Maya Beach vil holde stengt fra 1. juni til 30. september. Dette er første gang stranden stenges.

Stranden stenger i fire måneder i et forsøk på å reversere skadene på det omliggende korallrevet, skriver Business Insider. I perioden skal det blant annet tas en kvalitetsvurdering av kyst- og havmiljøet.

Maya Beach ligger i Krabi-provinsen i Thailand, og er regnet for å være en av verdens mest berømte strender. Badebukten fra Danny Boyles spillefilm «The Beach» har vært et yndet reisemål for backpackere fra hele verden og besøkes av rundt 5000 personer hver dag, skriver The Telegraph. I filmen var derimot Maya Beach en uberørt og idyllisk strand, mens den i dag er et offer for masseturismen. Taktikken om midlertidig stenging har blitt brukt i Thailand tidligere og myndighetene håper den midlertidige stengningen vil gi korallrevet en sjanse til å komme seg.

The Telegraph skriver at ifølge forskning er så mye som 72 prosent av Thailands korallrev blitt ødelagt med forurenset vann fra strandhoteller, dumping av plastavfall og skade fra båttanker. For cirka 10 år siden var tallet 30 prosent.

Skal du til Krabi i sommer kan du likevel se bukten på avstand mellom de to klippene som danner den naturlige inngangen til lagunen, melder CNN Travel.