FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Flypassasjer åpnet nødutgang og utløste nødsklia for skrikende barn og mor

Av Hege Lyngved Odinsen23.02.12 08:55 | Oppdatert: 23.02.12 09:48

Del saken på:

(VG Nett) Barnet skrek og moren ønsket å komme seg ut raskest mulig ut av flyet. Da tok en hjelpsom medpassasjer affære.

Flyet fra Vietnam Airlines hadde nettopp landet på Ho Chi Minh City Airport og moren spurte 29 år gamle Le Van Thuan om han kunne hjelpe dem å komme seg ut av flyet - fortest mulig.

Den handlekraftige Thuan åpnet da nødutgangen og utløste nødsklia ut av flyet, melder Times.com

Hverken moren, barnet eller den hjelpsomme passasjeren tok i bruk nødsklia, men handlingen medførte et stort oppstyr i flykabinen. Etter at nødsklia ble utløst måtte også flyet tas ut av trafikk for en periode.

Fikk bot

Vietnamesiske TuoiTreNews melder at Thuan er ilagt en bot på minimum 720 dollar (drøye 4000 kroner) bare for å ha åpnet døren. I tillegg skal det ha kostet flyselskapet 10.000 dollar at nødsklia ble utløst, men det er uvisst om passasjeren blir belastet for noe av dette.

Vietnam Airlines har litt erfaring med denne type nødutgang-problematikk. Det er faktisk tredje gang på seks måneder at dette skjer: En 22 år gammel student som åpnet nødutgangen i november, hevder det hele var en ulykke og at han trodde han dro ned solskjermingen i vinduet. En annen mann som åpnet nødutgangsdøren i juli sier han gjorde det av ren nysgjerrighet. Begge ble ilagt bøter i samme størrelsesorden som den Thuan har fått.

Nå varsler en representant for transportdepartementet i Vietnam, Nguyen Van Hao, at han vil ha kraftigere straffereaksjoner for denne type handlinger.