FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Finn ditt marked på Lanzarote

Av Mona Langset08.12.14 19:52 | Oppdatert: 08.12.14 20:41

Del saken på:

Seks av syv ukedager er markedsdager på Lanzarote.

Det finnes markeder for enhver smak, enten du er interessert i lokalt håndverk, mat, merkevarekopier eller shopping med show.

I løpet av ukens seks markedsdager er det ikke mindre enn 17 markeder ulike steder på øya.

– Mange av de som kommer til Lanzarote elsker å besøke de forskjellige markedene som arrangeres året rundt. Etter det jeg har klart å finne ut, er det ett eller flere markeder på øya hver dag hele uken, unntatt mandag, sier Ola Kjelstad.

Trønderen har bodd på Lanzarote i 13 år, og jobber som turistguide.

Det er også han som er opphavsmannen og ildsjelen bak den populære «Fredagspilsen på Lanzarote.»

Fredagspilsen er både et ukentlig restauranttreff blant fastboende og ferierende nordmenn på Lanzarote, og en fast spalte med oppdateringer av livet på øya i Canariposten.

I siste utgave av Fredagspilsen i Canariposten laget Ola Kjeldstad en oversikt over alle de 17 markedene.

Tirsdag

* Bondens marked (Mercado Agrícola) holdes hver tirsdag i Pueblo Marinero i Costa Teguise. (Klokken 09,00-14,00)

* I Puerto Calero sør for Puerto del Carmen, er det marked hver tirsdag og fredag. Salgsbodene finner du på Plazas de Las Carpas. (Klokken 10,00-14,00)

Onsdag

* I Pueblo Marinero i Costa Teguise arrangeres det håndverksmarked, Mercadillo Artesanal, på kveldstid. (Klokken 18,00-22,00)

* Både onsdager og torsdager er det et tradisjonelt marked kalt Mercadillo de Arrecife rundt «innsjøen» Charco de San Ginés i Arrecife. De 60 salgsbodene utgjør et typisk turistmarked. Markedet er spesielt populært blant cruiseskip-passasjerer. Like ved markedet er det en stor parkeringsplass. (Klokken 09,00- 14,00)

* I Marina Rubicón i Playa Blanca sør på øya er det marked både onsdag og lørdag. Her kan du kjøpe alt det du ikke visste at du trengte, fra batteridrevne biler og klær, til trearbeider og vin. Etterpå kan du slappe av på en av de flotte restaurantene og barene langs sjøkanten i havna og beundre de flotte yachtene som ligger fortøyd.(Klokken 09,00-14,00)

Torsdag

* I likhet med onsdager, er det tradisjonelt markedet på Mercadillo de Arrecife i Arrecife. (Klokken 09,00- 14,00)

* I Plaza del C.S.C Santiago el Mayor, i landsbyen Tahiche nord for hovedstaden, er det bondemarked hver torsdag. Her selges det tradisjonell kanarisk mat og økologiske produkter. (Klokken 09,00-14,00)

Fredag

* I likhet med tirsdag, er det marked i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen (Klokken 10,00-14,00)

* I gamlebyen i Puerto del Carmen er det et kommunalt marked hver fredag. Omkring 100 salgsboder tilbyr håndarbeider og matvarer. (Klokken 10,00 til 15,00)

* Fredag er det også et større marked i Plaza del Pueblo Marinero i Costa Teguise, hvor både håndverksarbeider og lokal mat og vin tilbys. (Klokken 17,00-22,00)

Lørdag

* Mercado Artesanal er et typisk håndverksmarked like ved kirken i landsbyen Haría i De tusen palmers dal nord på Lanzarote. Dette tradisjonelle markedet tilbyr smykker, kunst, trearbeider, keramikk og lærvarer. Også fersk ost, bakervarer, frukt og grønnsaker selges her. (Klokken 09,00-14,00)

* I hovedstaden Arrecife er det Mercado Turistico y Artesanal (turist- og håndverksmarked) lørdag formiddag. 40 salgsboder med håndverksarbeider er plassert i gågatene ved San Ginés-kirken, og grønnsaker og andre ferskvarer finner du i Plaza de Las Palmas foran kirken (Klokken 09,00-14,00)

* I likhet med på onsdag, er det marked i Marina Rubicón i Playa Blanca sør på Lanzarote. (Klokken 09,00-14,00

* I landsbyen Uga mellom Puerto del Carmen og Yaiza er det markedsdager både lørdag og søndag. Markedet ligger like ved kirken, og der kan du kjøpe lokale produkter som frukt, grønnsaker, syltetøy, vin, likør og ost, og også økologiske matvarer og håndarbeider. (Klokken 10,00-14,00)

Søndag

* I likhet med lørdag, er det marked i landsbyen Uga mellom Puerto del Carmen og Yaiza på søndager. (Klokken 10,00-14,00)

* I landsbyen Mancha Blanca arrangeres Mercado Agrícola y Artesanal de Tinajo hversøndag. Her er det 18 salgsboder som tilbyr jordbruksvarer, fisk og søte kaker, og her kan du også kjøpe og selge både geiter, sauer og andre husdyr. Ofte er det også dyrskue. (Klokken 09,00-14,00)

* Lanzarotes aller største marked finner du i den gamle hovedstadenLa Villa de Teguisehver søndag.

Her er det hundrevis av salgsboder som tilbyr alt fra klær til håndverksarbeider og lokal mat og drikke. Mellom bodene er det gateteater og mange former for underholdning. Restaurantene og barene tilbyr ofte lokal mat og drikke. (Klokken 09,00-14,00)

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK