FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Er dette Afrikas kuleste hotellrom?

Av Jostein Matre 21.11.13 11:48

Del saken på:

«How deep is your love», sang Bee Gees på 70-tallet. Sjekker du inn for en romantisk weekend på dette hotellrommet utenfor kysten av Tanzania finner du kanskje svaret.

Sengen på dette rommet er nemlig flere meter under vann, med utsikt til fargerike fisker og koraller.

Rommet består egentlig av en slags flytebrygge med soldekk og to etasjer. Én over og én under vann. Den over har en slags stue, samt bad. I etasjen under overflaten er soverommet.

Det finnes rett nok noen andre hoteller i verden med rom under vann, men rommet ved Manta Resorts skal være det første av sitt slag i Afrika.

Svensk design

Og bak designet står svenske Genberg Underwater Hotels.

- Jeg og Matt Saus startet firmaet i 2006 med mål om å bygge undervannshotell over hele verden. Nå er det første på plass, og det føles helt fantastisk, sier Mikael Genberg til VG.

Gjennom et Zanzibar-registrert firma eier han rommet, mens Manta Resort, som er hotellet som ligger på tørr grunn like ved, står for driften.

Allerede i år 2000 lagde Genberg, som omtaler seg selv som kunstner og innovatør, et undervannshotellrom i den svenske innsjøen Mälaren utenfor Västerås i Sverige. Dette har nå altså fått et søsterrom i Afrika.

Ikke billig

At rommet ligger ved den forholdsvis ukjente øya Pemba, et stykke nord for den langt mer kjente ferieøya Zanzibar, i Tanzania, gjør det spesielt attraktivt dersom du liker å dykke eller snorkle. Pemba er nemlig et svært velegnet sted for den slags, og veien fra rommet til sjøen er naturlig nok uvanlig kort.

Men det koster selvsagt å bo på et rom som dette. Ifølge hotellets nettsider er prisen 750 dollar, eller rundt 4560 kroner, per person per natt. Det er dersom man er to personer. Altså 9120 kroner toalt.

Bor du der alene må du ut med 900 dollar, eller rundt 5475 kroner, natten.

Rommet under vann åpnet 1. november i år.