FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Gunnar, Tay-young og Øystein skal innom 18 land på ett døgn: Blir det ny verdensrekord?

Av Cathrine Ekehaug19.09.14 19:19

Del saken på:

Med det sure nederlaget fra sist gang friskt i minnet gjør gjengen natt til søndag nok et forsøk på å besøke flest mulig land på 24 timer.

I mai skrev VG om kompisgjengen Gunnar Garfors, Tay-young Pak og Øystein Djupvik sitt unike verdensrekordforsøk: De skulle besøke 20 land på ett døgn.

Dessverre kom de ikke helt i mål forrige gang. Det endte med 17 land på ett døgn, og dermed deler de verdensrekorden med to menn fra Australia, en kvinne fra Sverige og en kvinne fra Nederland.

Annonsørinnhold

– Vi er altfor arrogante til at vi slår oss til ro med en delt verdensrekord, så nå prøver vi igjen, forteller Garfors spøkefullt til VG.

Natt til søndag, cirka klokken 00.45, legger de tre reisekompanjongene ut på veien med sponset bil fra et eller annet sted i Øst-Europa.

– Grunnen til at det er hemmelig er fordi bettingselskapet «come on!» sponser oss skal ha livebetting underveis på hvilket land vi drar til neste gang, sier globetrotteren.

Mulig andre verdensrekord

Gunnar Garfors fra Naustdal i Sogn og Fjordane er for øvrig også den eneste nordmannen som har besøkt alle verdens land. Denne uken ga han ut en bok om sine reiser rundt i verden.

For to år siden besøkte han også fem verdensdelerpå ett døgn, og dette ble hans første verdensrekord. Den kommer i høstens Guinness rekordbok.

Men mye vil ha mer, og naustedølen mener tiden er moden for en ny verdensrekord. Hvis han og de to andre klarer ett mer land enn forrige gang får de det. 18 land er minimum, men de vil prøve på så mange som mulig.

– Forrige gang gikk vi litt kjepphøyt ut. Vi mistet et fly og tapte dermed tre timer, men klarte 17. Vi har et håp om at det kan bli flere denne gangen, men det er så mange usikkerhetsmoment som kan skje underveis.

– Vi vil vinne

– Hvorfor tror dere at dere lykkes denne gangen?

– For det første så har vi forsøkt en gang før. Dermed har vi opparbeidet oss en del erfaring som vi tok med oss i planleggingen nå. Vi har gått mye gjennom det for å finne en mer egnet rute, der det er mindre risiko for veiarbeid, stengte eller dårlige veier. I tillegg er vi kjempemotiverte. Det er ikke gøy å ha tangert en verdensrekord, vi vil vinne, sier han.

Siden det forrige forsøket i mai har Garfors besøkt alle fylker i Norge på 22,5 timer. Det gjorde han denne uken.

– Det høres kanskje ut som om jeg aldri jobber, men jeg har full jobb altså, sier Garfors og ler.

Er GPS-sporet

Men hva er det som motiverer han til å stadig legge ut på nye rekordforsøk?

– Jeg elsker å reise, men jeg foretrekker helt klart å være mye lenger på en plass. Samtidig er det litt tøft med sånne stunts. Det blir litt sånn «ja, dette må vi teste!». Det går litt sport i det. Og selv om det kanskje ikke høres sånn ut får vi faktisk sett mye. Vi får ikke gjort så mye, men forrige gang kjørte vi gjennom Alpene og så mye dyr.

Som forrige gang vil reisen være GPS-sporet når de setter i gang natt til søndag. Du kan følge dem på et kart på Garfors blogg, eller på Twitter med emneknaggen #recordrun.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon