FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Stedene du bør reise til i Nord-Afrika

Av Sara Berge Holmberg29.06.18 15:03 | Oppdatert: 30.06.18 12:48

Del saken på:

Tall fra norske reiseselskaper viser en økende interesse for nordafrikanske land. Her er stedene du bør reise til.

Det er enkelt å holde ferien til kjente Europeiske land, men dersom du ønsker en smule mer eksotisk ferie har vi funnet noen av de beste destinasjonene i Nord-Afrika.

Nord-afrikanske land tar seg nemlig opp igjen som feriedestinasjon for nordmenn.

Nord-Afrika er et av de mest populære søkeordene på Google Trends om dagen, og Terje Berge fra Finn.no kan fortelle at de merker den økende trenden.

– På fly har alle land utenom Marokko en vekst fra 2017 til 2018 (januar-juni). På pakkereiser er det kun tilbud til Marokko og Egypt. Her har til gjengjeld veksten vært stor det siste året, sier han.

Ifølge tall fra Finn har også Tunisia en vekst på 17 prosent det siste året hva gjelder flyreiser. De viser også til at interessen for Libya har økt, men at antallet er veldig lavt, fra elleve personer i 2017, til 28 personer i 2018.

Line Schjelde fra Momondo kan bekrefte trenden.

– Mens det stadig er ferieklassikere som London, Bangkok, Alicante, Barcelona og Malaga som troner listen over populære destinasjoner blant nordmenn, kan vi se at interessen for reiser til Marokko har steget markant de siste årene. Også interessen for Libya ser ut til å øke med en stigning på 45 prosent det siste året. Her skal det dog nevnes at det generelle antallet som søker er lavt, forteller Schjelde.

Marokko ligger i dag på en 26. plass over mest populære «medium haul»-reiser (reiser med en reiseavstand på mellom 1500–4000 kilometer journ.anm.) på Momondo. Reiser til Egypt og Algerie har hatt en mer eller mindre uendret interesse, men en liten økning, spesielt til Egypt.

– I takt med at nordmenn får øynene opp for nye og mindre turistifiserte destinasjoner blir det interessant å holde øye med utviklingen for Marokko og om denne destinasjon potensielt kan bevege seg inn på topp 20, sier Schjelde.

Marokko

Velger du en reise til stadig med populære og spennende Marokko kan du fly til Marrakech eller strand- og feriebyen Agadir. I Marokko kan du lukte og smake på alle typer deilige krydre, kjøpe unike interiørartikler, shoppe på basarer og nyte synet av fantastisk kunst og bygninger. Marrakech byr på shopping i byens mange markeder og basarer, travelt tempo og mosaikkfliser i alle farger og mønstre. I Agadir kan du nyte strandlivet, surfe på bølgene, spille golf eller ta noen rolige dager ved bassengkanten på et av byens resorthoteller. Ønsker du å reise utenfor byene kan du oppleve både Atlas-fjellene og Sahara-ørkenen.

TUI, Apollo, Ving og Norwegian flyr til Marokko.

Kapp Verde

Utenfor den Nord/Vest-Afrikanske kysten ligger øygruppen Kapp Verde. Med sine 350 soldager i året er du garantert en solfylt ferie. Her finnes det lange, hvite strender hvor surfing og vindsurfing er populært. Du kan dykke i fantastiske forhold og spise fersk sjømat til middag på en av de mange restaurantene. Kapp Verde er en stor eksportør av salt, så ikke gå glipp av et besøk i et av anleggene for saltutvinning.

TUI har reiser til øyen Boa Vista, Ving til Sal, og Apollo tilbyr pakkereiser med rutefly og hotell til alle øyene det er flyforbindelser til.

Egypt

Egypt har tidligere vært en kjent feriedestinasjon, men har de siste årene vært et usikkert reisemål på grunn av forholdene i landet. Nå tar landet seg opp igjen som et kjært reisemål, der du får mye for pengene. I Egypt kan du nyte late dager på et av de mange flotte hotellene og oppleve snorkling i verdensklasse omringet av fisker i alle farger. Det er heller ingen tvil om at pyramidene er verdt en tur, og ørkenen kan du også besøke.

Utenriksdepartementets skriver at sikkerhetssituasjonen i Egypt kan endre seg med kort varsel. Sjekk de offisielle reiserådene, for å se hvilke steder du bør unngå å dra.

Apollo flyr med rutefly til Hurghada og SAS/Lufthansa flyr med mellomlanding.

Tunisia

Kritthvite sandstrender, krystallklart vann, gamle bydeler og velsmakende mat. I Tunisia kan du oppleve et ferieparadis fylt av historie og kultur. Du kan for eksempel ta turen til hovedstaden Tunis, vakre Sousse eller Tunisias første turistdestinasjon, Hammamet.

PS. Regjeringen informerer om per 12. mars i år at det er terrorrisiko i landet. Hold deg derfor i Tunis eller turistområdene ved Middelhavskysten. Les mer her.

Det finnes ikke direkte fly fra Norge til Tunisia.

NB! Finn.no er eid av Schibsted, som også eier VG. Enkelte VG-ansatte eier aksjer i Schibsted.