FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her legger «Triumph» til kai - etter fem dagers cruisemareritt

15.02.13 04:51 | Oppdatert: 15.02.13 05:56

Del saken på:

Etter fem dagers mareritt i Mexicogolfen, fikk over 3.000 passasjerene på det amerikanske cruiseskipet Triumph, som fikk et omfattende strømbrudd søndag, endelig gå i land.

Passasjerer innesperret på skipet siden søndag ** Slepetauet røk ** Tauet i gressklipper-hastighet ** Passasjer: - Folk gjorde fra seg i vasker og dusjer

Det som skulle bli en eksklusiv utflukt i Mexicogolfen, ble i stedet et mareritt under kummerlige forhold. Triumph mistet strømmen søndag etter at det brøt ut en brann i maskinrommet. Det førte i tillegg til at skipet mistet all drivkraft.

Flere taubåter fikk endelig skipet, som stinket kloakk etter at sanitæranlegget kollapset, i land i Mobile i delstaten Alabama torsdag kveld. Passasjerer veivet med håndklær og lommelykter da de nærmet seg land.

BAKGRUNN: Cruiseskip drev i dagevis med 4200 om bord - slepes mot land

- Gressklipper-fart

Skipet blir tauet med farten av en gressklipper, melder CNN.

- Dette kommer til å bli en lang dag, sier Terry Thornton, visedirektør for eierselskapet Carnival, moderselskapet til Costa Concordia, skipet som grunnstøtte utenfor Italia i fjor.

- Vi kan på ingen måte fremskynde prosessen, legger han til.

Triumph mistet strømmen søndag etter at det brøt ut en brann i maskinrommet. Det førte i tillegg til at skipet mistet all drivkraft.

S.O.S.

I desperasjon hadde noen av passasjerene ifølge AFP hadde skrevet «S.O.S.» på et stort laken. Andre hadde skrevet «We R Not OK» - «vi har det ikke bra».

Situasjonen blir beskrevet som forferdelig. Toalettene har etter hvert blitt så fulle at folk i stedet har måttet gjøre sitt fornødne i plastposer, og passasjerer forteller at kloakkstanken om bord er overveldende.

- Det jeg gleder meg mest til er å få et toalett som fungerer og ikke måtte puste inn lukten av avføring, sier Jacob Combs fra Texas.


30-åringen som reiser med venner og familie på Triumph, har ikke noe annet enn ros å gi til mannskapet, som består av rundt tusen personer. Han forteller at de har måttet vaske opp avføring kontinuerlig.

- Bare se for seg møkka. Folk var helt gærne og gjorde fra seg i vasker og dusjer. Det var umenneskelig. Mannskapet måtte gå inn og vaske opp alt. De vasket konstant, sier han.

Matkøer

I lugarene brøt ventilasjonsanlegget sammen, og gulvene er dekket av skittent vann. I tillegg har folk måttet vente i opptil fire timer i kø for måltider som stort sett har bestått av brødskiver med litt tomat og majones.

Da skipet drev inn i kaldere vær, måtte passasjerene pakke seg inn i morgenkåper for å holde seg varme. Onsdag leverte kystvakten et aggregat slik at de kunne få varm mat om bord, noe som lettet forholdene noe for passasjerene. Torsdag fikk de i det minste servert både hummer og biff.