FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hvem vil DU sende ut i rommet?

Av Rune Thomas Ege03.01.09 17:30 | Oppdatert: 03.01.09 19:48

Del saken på:

(VG Nett) Kjendismilliardær Richard Branson vil lokke nordmenn til å feriere i verdensrommet. Men hvem bør egentlig bli den første rom-nordmannen?


Skal det være en kjendis som bytter champagneskålingen på rivieraen med vektløshet i rommet? Trenger noen av politikerne våre å få det ultimate overblikket? Eller er det noen du har såpass mye imot at du gjerne skulle sponset billetten og krysset fingrene for at vedkommende aldri kom tilbake?

Diskutér saken på VG Nett, ellersend en e-post til VG ved å klikke her.Husk å skrive en begrunnelse på hvorfor du mener at ditt forslag bør bli den første nordmannen i verdensrommet.

I dagens VG kan du lese mer om Richard Bransons siste skritt for å gjøre romturisme folkelig:

Under reiselivsmessen som foregår på Lillestrøm neste uke, er sjefen for Bransons romturistselskap Virgin Galactic på plass med en kjempestand som skal lokke nordmenn til å feriere i rommet.

- Noen har foreslått politikere, for eksempel utenriksministeren eller bistandsministeren for at de virkelig skal få med seg det som skjer i verden, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Reiseliv 2009 ved Norges varemesse til VG Nett.

Så langt har romturisme vært forbeholdt de svært få og svært rike. En håndfull mennesker har betalt over 200 millioner kroner hver for en billett til rommet.

Når Virgin sender sine første romturister av gårde, vil det være til en brøkdel av prisen. Og i løpet av et par år skal prisen, ifølge selskapet selv, kuttes fra to millioner til drøye 100.000 norske kroner.

- La oss gå 20 år frem i tiden. Hvis alt går etter planen, håper jeg at vi har et hotell i verdensrommet. Og på det hotellet håper jeg at vi har små romskip som kan fly rundt månen på ekskursjoner, sier Virgin-sjef Richard Branson til BBC.

Reislivsemessen på Lillestrøm samler over 500 utstillere fra 150 land. Messen åpner for fagbesøkende torsdag og fredag. Lørdag og søndag slipper publikum til.

Romturistene må først gå gjennom et ukelangt opptreningsprogram ved oppskytingsbasen i Mojave-ørkenen i California, ikke langt fra flykirkegården alle de kommersielle flyselskapene har opprettet etter at krisen for alvor rammet dem.

HVEM BØR BLI DEN FØRSTE NORDMANNEN I ROMMET?DISKUTER HER!