FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fra langrenn til spa – her er alt du trenger å vite om Geilo

Av Mette Solberg Fjeldheim22.12.17 08:45 | Oppdatert: 29.04.18 17:22

Del saken på:

Milevis med langrennsløyper, snødekte trær og majestetiske fjell. Om du foretrekker ski eller sauna, Geilo er et vinterparadis for hele familien.

GEILO (VG reise) Vintersportsstedet Geilo ligger i et naturskjønt område midt mellom Oslo og Bergen. Beliggenheten like ved Hallingskarvet gir gode muligheter for en rekke flotte naturopplevelser, men lokale tilbydere har også lagt til rette for at du skal kunne oppleve litt av hvert av aktiviteter - både ute og innendørs.

Her er det du trenger å vite for å planlegge en vellykket helgetur.

Aktiviteter

Langrenn

Det går skiheis opp til høyfjellet med løypenett og flere serveringssteder på fjellet. Flere av langrennsløypene er knyttet til DNTs oppmerkede løyper på Hardangervidda og i Skarveheimen. Turløypene rundt Ustedalsfjorden er som skapt for barnefamilier med informasjonsskilt om områdets natur og kultur. Du finner løypekart på turistinformasjonen og flere overnattingssteder. Se også Skisporet.no for oppdatering om når de ulike løypene sist ble kjørt.

Alpint

I Geilo-området finns mer enn 50 alpinbakker og snøparker. Det er 22 skiheiser på Geilo, hvorav fire er stolheiser. Lengste nedfart er 2000 meter og i alt 35 km med bakker. Kort kjøring fra Geilo finnes flere alpinbakker, som Hallingskarvet Skisenter, Lia Skisenter, Dagali Fjellpark og Hallingskarvet Skisenter.

Andre vinteraktiviteter

Det er også muligheter for andre typer vinteraktiviteter, som kiting, kanefart, hundesledekjøring, snøscooterkjøring, aking og trugeturer.

Alternative aktiviteter

Spa og velvære, Dr. Holms Spa og Vestlia Spa tilbyr behandlinger og ulike muligheter for sauna, svømmebasseng og hvilerom. Bowling, det finnes bowlingbaner på Dr. Holms og Vestlia Resort. Zipline, Geilo Zipline er Nord-Europas lengste zipline på 1100 meters lengde og en toppfart på 100 km/t. Denne er også åpen vinterstid.

Afterski

Skibaren på Dr. Holms er kjent som stedet for der du drar på afterski for god stemning og liv på dansegulvet. Voksent klientell. Vinkjelleren på Hallingstuene er et roligere alternativ. I lune omgivelser tilbys et godt utvalg av viner på glass og lokale oster. Andre steder: Barocken Bar på Bardøla, Havdalskroa i Havsdalen, Kikutkroa og Off Pist Lounge.

Her spiser du

Highland bakeri serverer fristende og velsmakende fransk bakverk hver dag, hele uken, fra tidlig morgen til sent på kveld. På ettermiddagen og kveldstid er det også pizza på menyen.

Sofias Café & Bar på Bardøla er kjent for å servere god mat. Menyen består av både tre-retters, hovedretter og småmat. Kaféen ble tildelt prisen «Årets brødchef» og er kåret til Norges 6. beste spisested i «Spis her».

Restaurant Hallingstuene drives av den anerkjente kokken Frode Aga og kona Berit Kongsvik. Restauranten består av tre hallingstuer og rosemalte vegger. Her serveres velsmakende retter i rause porsjoner og restauranten er omtalt i White Guide tre år på rad.

Her bor du

Vestlia Resort er et nyoppusset og utvidet lodge-hotell med blant annet spa, svømmeland, bowlingbane og restaurant.

Bardøla er et klassisk høyfjellshotell med lang historie. Her tilbys svømmebasseng og aktiviteter, foruten kafé og restaurant.

Dr. Holms er et historisk høyfjellshotell med spa, bowlingbane og skibar som også er populært afterski-sted på vinterstid.

Er dere en stor gruppe kan det lønne seg å sjekke ut hytteutleie.

Slik reiser du

Med tog: Bergensbanen går mellom Oslo og Bergen flere ganger om dagen og stopper midt i sentrum av Geilo. Fra Bergen tar turen ca. 3 timer, fra Oslo ca. 3,5 timer. Tips: Skibillett Geilo inkluderer togreise tur/retur Geilo, samt 1, 2 eller 3-dagerskort i alle skiheiser på Geilo. Informasjon: fjordtours.com

Med bil: Geilo ligger langs Rv7 er den korteste veien mellom Oslo og Bergen. Alternativt kan man kjøre Fv50.

Avstand med bil

Fra Bergen: Rv7 Bergen – Geilo 3,5 timer / FV50 Bergen – Geilo 3,7 timer

Fra Oslo: Rv7 Oslo – Geilo 3 timer

Med fly: Det er mulig å reise med tog, buss og bil fra Flesland lufthavn og Oslo Lufthavn Gardermoen. Det tar ca. 4 timer å kjøre fra Sandefjord Lufthavn Torp og ca. 1,5 timer fra Fagernes Airport, Leirin.