FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ta en løpetur i Skandinavias hovedsteder

Av Kari Tone FlågenAv Nora Thorp Bjørnstad Av Erlend Fernandez Stedding Av Ingvill Dybfest DahlAv Nilas Johnsen11.07.18 16:35 | Oppdatert: 11.07.18 17:23

Del saken på:

Alle de skandinaviske hovedstedene kan med fordel utforskes med joggesko.

VG-redaksjonen har samlet tips til gode jogge-løyper i 13 storbyer.

Her får du de beste løpetipsene til Oslo, København og Stockholm:

Oslo

Befinner du deg i Oslo sentrum, er mulighetene mange for å få en fin luftetur hvor du i tillegg til treningsøkten kan få med deg flere severdigheter.

Har du begrenset tid: Hva med en morgenjogg ned til Aker brygge og langs hele sjøsiden bort til Operaen og tilbake? Du finner et lengre alternativ om du fra Aker brygge løper motsatt vei og langs E18 og inn til venstre ved Bygdøyveien og innover mot Bygdøy sjøbad.

Starter du på Jernbanetorget og ønsker deg litt motbakker, er turen opp til Ekebergparken et godt alternativ. Løp ned til Operaen og over til Sørenga før du svinger til venstre og videre opp Ryenbergveien til Valhallveien. For den som ønsker å komme seg bort fra folkemengdene og ut i Oslomarka er mulighetene nærmest uendelige. Klassikeren er runden rundt Sognsvann (T-bane til Sognsvann er enkleste reisealternativ), hvor hver runde langs vannet er rundt 3,5 kilometer lang.

Stockholm

Det er nok av ruter å velge i om du har lagt ferieturen til denne byen. Djugården er Stockholms største grøntområde, og er et av de mest populære løpestedene i Stockholm. Start for eksempel ved Djurgårdsbron og følg kanalen helt opp til Lilla Sjötullsbron øst på øya. Frem og tilbake vil gi deg en 7 kilometers joggetur - enda lengre om du legger inn en runde i Kungliga Djurgården.

Og hvorfor ikke ta en kajakktur når du først er der ute? I Stockholm finnes det en rekke muligheter dersom du har lyst til å se Stockholm på en helt ny måte.

København

København er en perfekt by å løpe i også for de som ikke er glad i motbakker, for her er det som kjent rimelig flatt.

Dersom du er på jobbreise med begrenset fritid eller bare ønsker å ta en kjapp joggetur før frokost en morgen, er området rundt Nyhavn perfekt å utforske. Her kan du løpe langs havna med morgensolen i ansiktet og se på skipene langs havnen før du svinger til venstre ved Esplanaden og legger en vakker avstikker rundt en av Københavns mest kjente severdigheter.

Kastellet Langelinie er det best bevarte festingsanlegget i Nord-Europa og er verdt et besøk i seg selv. Her kan du løpe på grusunderlag langs toppen av vollen hele veien rundt det gamle kastellet.

Ønsker du en guidet løpetur er det verdt å sjekke ut Running Copenhagen sine nettsider.