FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Restauranttips Berlin: Ni steder å spise vegetarmat

Av Annika Goldhammer 12.01.18 15:55 | Oppdatert: 29.04.18 16:57

Del saken på:

Glem currywurst og schweinshaxe, nå er det grønne gourmetrestauranter og veganske doughnuts som får oss til å lengte til Berlin.

BERLIN (VG reise) Stadig flere nordmenn får et kjærlighetsforhold til Berlin og vi har tidligere skrevet om hva du kan gjøre i Berlin på et døgn. Shopping, kule kafeer, den fargerike Berlinmuren og populære fotoobjekter som Checkpoint Charlie.

Det tyske kjøkken er mest kjent for kjøttrike retter med svin, okse og fjærkre, og ikke minst pølser. Spør du turistene vil de nevne sauerkraut og pretzel, men Berlin har den siste tiden vokst fram som en sterk vegetardestinasjon.

Annonse
Reise til Berlin

Fra søtsaker med matcha til vegetarkebab og vegansk gourmet. Her er ni tips til en kjøttfri reise i Berlin.

Veganfrokost

Økohotellet Almodóvar Hotel i Friedrichshain er en storslagen base for en Berlinweekend. Hotellfrokosten har byens største veganske tilbud.

Dobbeltrom fra 900 kroner, inkludert frokost.

Rått og godt

Rawtastic i Prenzlauer Berg er byens første raw food-restaurant og drives av et svensk par som forlot Sverige for Berlin. På menyen finnes moderne kaféklassikere som acai bowls, «smashed avokado» og «shroom burger», helsefremmende drikkevarer, men også mer dekadente alternativer som peanøttsmør- og syltetøysmørbrød, kaneltoast med banan og hjemmelaget hasselnøtt- og sjokoladekrem.

Adresse: Danziger Strasse 16

Hipt og sunt

Den plantebaserte kafeen Daluma på Rosenthalerplatz er det nye stamstedet for Berlins helsejunkies. Her får du kaldpressede juicer, grønne smoothies, chiapuddinger, grøt og salater. Porsjonene er ofte små, så stedet passer best for en lettere lunsj eller snack.

Adress: Weinbergsweg 3

Sukkersjokk i Kreuzberg

Matcha? Sitron og valmue? Eller lønnesirup og bacon av røkt kokoschips? Å velge doughnut på Brammibal’s Donuts i Kreuzberg skal ikke være lett. Uansett hva du velger blir det en barnslig god blodsukkerforhøyelse. Hvis du vil dempe appetitten litt før du starter på det søte finnes det både bagels, suppe og mettende pannekaker på menyen.

– Alt er vegansk, men de fleste som kommer hit vet det nok ikke. Vi vil heller være kjent som en bra kafé enn kun et vegetarsted, sier gründeren Bram von Montfort og slår et slag for doughnuten med smak av peanøttsmør, cola og sjokolade.

Adresse: Maybachufer 8

Vegetarkebab

Foruten currywurst er Berlins mest populære fast food kebab, og Vöner er det åpenbare valget for kebabelskende vegetarianere. Her serveres en vegansk kebab basert på blant annet soya, hveteprotein og grønnsaker, men også vegetarburgere av seitan og en vegetar currywurst.

Adresse: Boxhagener Strasse 56

Vegansk gourmetfavoritt

I Berlin finner du flere kjøttfrie gourmetrestauranter av høy standard. En av de beste er Kopps, en koselig vegansk restaurant som imponerer selv den største kjøtteteren med sine saftige og smakfulle retter. Prisene er heller ikke så ille. Velg mellom à la carte og ferdige menyer (fra 41 euro). Her er selv vinene fri for animalske tilsetningsstoffer, og i helgene serverer de en populær brunsjbuffet.

Adresse: Linienstrasse 94

Bortgjemt klassiker

I et smug forbi noen søppelcontainere og gjennom en anonym metalldør finner du Cookies & Cream. En moderne vegetarklassiker med et konsept som skriker Berlin. Hver kveld serveres fem forretter, for eksempel vaktelegg i brioche med hvitløk og potetskum, og like mange hovedretter – som parmesanost-dumplings laget på potet med Albatrøffel. Måltider avsluttes med tre desserter, for eksempel eplesorbet med dill og stekt havre. Du får også en fireretters meny til 55 euro.

Adresse: Behrenstrasse 55

Handle vegansk

Den veganske matkjeden Veganz har alt til det grønne kjøkken. For de som ønsker noe på farten er den veganske kafeen Goodies et godt alternativ.

Adresse: Warschauer Strasse 33, Marheinekeplatz 15 og Schivelbeiner Strasse 34

Vegetarkompasset

Den engelskspråklige appen Berlin Vegan Guide er det perfekte kompass for alle Berlinturister som vil spise grønt. Den er gratis og finnes til både iPhone og Android.