FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Seks frodige favoritter du må besøke

Av Camilla Jorddal08.01.18 09:00 | Oppdatert: 23.04.18 13:01

Del saken på:

Er du på helgetur i favorittbyen din, men uheldig med været? Sjekk ut disse innendørsperlene.

Noen ganger er du skikkelig uheldig med været når du reiser. Da er det greit å vite om et sted som kan by på ekstra følelse av vår og sommer – uansett årstid.

Vi har funnet frem seks plasser som frister med grønn glede i nærliggende storbyer.

London

Sky Garden i London er en relativt ny attraksjoner, den åpnet i 2015, og er en treetasjes offentlig hage med observasjonsdekk, utendørs terrasse og serveringssteder. Her kan du vandre blant grønne vekster mens du har utsikt over hele London.

PS. Du må ha billett til Sky Garden. Den er gratis og gir deg adgang i en time.

Adresse: 20 Fenchurch St.

København

Vil du ha den asiatiske tropefølelsen i Europa er Manon les Suites plassen du må besøke. Guldsmedens vakre hotell i hjertet av København er eksotisk innredet, har innendørs svømmebasseng og takterrasse. Hotellet er forresten økologisk.

Adresse: Gyldenløvesgade 19

Amsterdam

Bar Botanique må være blant Europas fineste barer. Her er det grønt fra gulv til tak – både når det gjelder maling, fliser og planter. Lokalet er gjennomført til fingerspissen. Er det et sted du får lyst til å ta en drink, så er det her.

Adresse: Eerste Van Swindenstraat 581

Paris

Sinople, den frodige vinterhagen i bakgården til Klay, er et perfekt tilfluktssted om været skulle svikte deg. Her får du god mat servert mellom banantrær, bregner og kaktuser.

Adresse: 4 Bis, Rue Saint Sauveur

Gøteborg

Kafé Magasinet har kanskje en av Gøteborgs vakreste bakgårder og ligger kun en kort spasertur unna Kungsportsavenyen. En hvitkledd bakgård med hvite marmorbord og grønne planter i terrakottapotter, og glasstaket gir perfekt fotolys til Instagram-bildene. Foretrekker du det mørke kan du sette deg inne blant murstein og treverk. Restauranten serverer blant annet avokadotoast, friske salater og pizza.

Adresse: Tredje Långgatan 9

Oslo

Torggata Botaniske er godt kjent blant de som henger i Torggata i Oslo, men om du ikke har vært innom der har du noe å glede deg til. En bar hvor plantene slynger seg i taket, mens bartenderne disker opp gode drinker.

Adresse: Torggata 17B