Hotell Blue Village Caldera Beach i Gerani

BAMSEKOS: I Bamseklubbsangen heter det Heia Bamse, verdens beste Bamse... Testmedarbeider Lukas Leander Harnes Langset (5 1/2 år) gikk rundt og sang Bamsesangen i lange tider etter at vi kom hjem. Foto: Terje Bringedal

Test av Star Tour på Kreta: Stort aktivitetstilbud for alle aldersgrupper

Star Tours barneklubber er bra. De er hyggelige og trygge, med personale som skaper god atmosfære. I tillegg gjennomsyrer Bamsekonseptet hele hotellet, slik at alle barna får sin dose, selv om de ikke er med i selve klubben.

VG:s terninger viser 5 prikker


Vi bodde på et hotell med stort aktivitetstilbud for alle aldersgrupper, og hvis vi hadde testet det totale tilbudet, ville nok Star Tour vunnet.

Andre Kreta-hoteller:
Solia:Minst tilbud til barna
Apollo:Barn og fulle folk
Ving:Full fart og stormende jubel

* VG tester Kretas barneklubber

Men når vi konsentrerer oss om tilbudet til barna i Bamseklubbalder, er Ving en hårsbredd bedre. Den viktigste grunnen er at etter å ha opplevd den glade stemningen hos Ving, synes vi at Bamse og hans venner ikke klarer ikke å engasjere barna i like stor grad. I tillegg foregår mye av aktiviteten innendørs. Og kjellerlokalene til Bamseklubben kan ikke måle seg med det hyggelige klubbhuset i hagen på Ving-hotellet.

Hotellet: Blue Village er Star Tours beste familiehotellkategori. Selve hotellet består av leiligheter i tre etasjer, spredt ut over et stort område.

Leserne diskuterer:Blitt dyrere på Kreta?

Barneklubbene: Det er tre klubber for ulike aldersgrupper: Bamseklubben for 3-6 år, Superkids for 7-12 år, og Show School for 12 - 17 år. Vi har testet Bamseklubben.

- Klubbene har aktiviteter i to timer, fem formiddager i uken.
- Koster 340 kroner for en uke, eller 520 for to. Inkluderer t-skjorte, caps og ryggsekk, som tilsendes i god tid før avreise. Påmelding samtidig som du bestiller reisen.
- Holder til i et stort blåmalt kjellerlokale med aircondition. Mesteparten av klubbaktivitetene foregår her inne. Når dagsprogrammet for eksempel heter «Piratdag med skattejakt» eller «Brummelises isjakt,» tar ekspedisjonene aldri mer enn 10 til 15 minutter ute. «Vi har valgt å være mest inne fordi det er så varmt ute. Barna blir slitne av å være ute for lenge,» sier team manager på hotellet, Hanna Peterzon.
- Lederne i bamseklubben er svenske eller finske. Alle har erfaring med barn fra før, for eksempel som barnepleier eller førskolelærer.

GODE VENNER: Bamse og hans venner dukker rett som det er opp rundt på Star Tours Blue Village-anlegg. Her er Skallmann (foran) og Lille hopp (bak) på en rundtur og hilser på de yngste gjestene. Foto: Terje Bringedal

Glimt fra Bamseklubben: - Bamser, bamser, er ni klara? - Vi er klara som bamser skal vara, bamse! Bamse! Bamse! Bamseropet gjentas stadig, særlig når barna er ute på ekspedisjoner på hotellområdet. Når dagens program heter «Lille hopps eventyr» bruker de den første timen på å lage kaninører, og male kaninansikter på barna. Så er det ut på jakt og oppgaveløsning. Og når de kommer tilbake til klubbhuset har Lille Hopp vært der og satt fra seg en kurv med sukkertøy.

For Lukas som elsker å kle seg ut, er dette topp.

Les også:Her er Kretas lillebror

Barneaktiviteter for øvrig:
- Det skjer noe nesten hele tiden på et Blue Village-hotell, også for dem som ikke er med i barneklubbene.

- Hver dag etter Bamseklubben er det åpent bamsehus i en time for barn som ikke er medlemmer. De må komme sammen med en voksen. - En dag i uken er det bamses frokost. Og en kveld i uken er det fest for klovnen Coco.

- Seks kvelder i uken er det underholdning for barn. Det er blant annet klovnen Cocos minidisko, og show med Bamse og hans venner.

Det er blant annet her Ving er bedre. Når showet består av lite musikk og mye snakking, på norsk, dansk, svensk, finsk og engelsk, mister mange av de små tilskuerne interessen.

Bra for barn på hotellet: - Mange aktiviteter og god stemning, barna trives.

Minus: - Hotellområdet er så stort at hvis barna er i hovedbassenget, og mamma skal skynde seg til hotellrommet for å hente noe, kan det ta et helt kvarter. - Stranden like nedenfor hotellet består av småstein, og er forholdsvis brådyp.

Lukas sier: - Jeg liker Bamse og Lille Hopp. Det er morsomt i Bamseklubben!

STAR TOUR SIER: - Det er positivt for oss å få tilbakemeldinger om ting vi kan gjøre enda bedre. Bamseklubben er viktig for oss, og hvert eneste år blir den justert og forbedret. I år har vi et nytt Bamse-show med mer musikk og mindre prat. Vi bygger en ny lekeplass på dette hotellet, og jobber med å endre beliggenhete til Bamsehuset, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Vonstett-Larsen i Star Tour.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder