FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Endelig får denne storbyen direkterute fra Oslo

Av Dag Fonbæk 11.11.13 13:07 | Oppdatert: 12.11.13 13:00

Del saken på:

Prado- og Reina Sofía-museene, Retiro-parken og Reals lekestue Santiago Bernabeu blir lettere tilgjengelig når Norwegian starter direkterute Oslo-Madrid neste år.

Ikke siden 2008 har Oslo hatt direkte-flyrute til Spanias hovedstad, med unntak av noen få ukers sommerrute i 2011. Både SAS, Norwegian og Spanair har prøvd seg mellom Oslo og Madrid, men rutene har fortsvunnet like raskt som de har kommet.

- Madrid er en av Europas viktigste byer, et internasjonalt sentrum med en fantastisk kultur- og gastronomi-flora. Nå håper vi virkelig direkteruten er kommet for å bli, sier Karen Astrid Sand, PR-ansvarlig på Turistavdelingen ved Spanias ambassade, til VG Nett.

Spanias Turistkontor har stått hardt på for å få på plass et bedre flytilbud mellom de to hovedstedene - og endelig har de lyktes.

- Sterkt ønsket

- Vi ser virkelig fram til å starte direkteruten til Madrid neste sommer. Vi vet at dette er en rute som mange har ønsket seg lenge, og det er derfor svært gledelig at Madrid etter flere års pause er tilbake på rutekartet fra Oslo, sier en fornøyd Norwegian-informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til VG Nett.

Første Madrid-fly letter 3. juni, og ruten skal flys tre ganger i uken på tirsdager, torsdager og lørdager med en enveis-pris fra 339 kroner, opplyser Sandaker-Nielsen.

Også han framhever Madrids yrende kulturliv, mange gode restauranter og shoppingtilbud.

- Og for alle dem som følger fotballaget Real Madrid gir direkteruten muligheter til å komme seg raskt og billig til den spanske hovedstaden for å se laget, sier Sandaker Nielsen.

1,5 millioner

Halvannen million nordmenn vil innen nyttårsaften ha besøkt Spania i år, og spanjolenes turistkontor i Oslo er selvsagt svært fornøyd med at tilgjengeligheten til de spanske herligheter nå blir enda bedre.

- Madrid-ruten vil framfor alt gjøre det lettere for nordmenn å bli kjent med nye områder i innlandet, poengterer Karen Astrid Sand.

Madrid er Spanias dynamiske midtpunkt. Takket være den godt utbygde infrastrukturen, kan du kan reise til byer som Alicante, Barcelona og Sevilla på mindre enn tre timer med lyntog. Til Valencia tar det kun 90 minutter.

Nær Madrid finnes mange turistattraksjoner og verdensarv-byer som Ávila, Cuenca, Segovia, Alcalá de Henares og Toledo, som alle er verd et besøk, sier Sand.

Gode restauranter

Madrids La Latina området, i gatene Cava Baja og Cava Alta, er fulle av gode tapasbarer.

I Santa Ana-området finner du koselige, små smug med flust av spisesteder.

Mercado de San Miguel ligger ved siden av Plaza Mayor, og er mer enn et vanlig marked: Her kan du nyte et glass vin og rusle rundt mens du smaker på ulike småretter og desserter.

Også på Mercado San Antón i homsebydelen Chueca kan du nyte god mat og drikke - på soldager oppe på terrassen.

El Botín er kjent som verdens eldste restaurant, der Hemingway var stamgjest.

Museums-by

Madrids «gyldne kunsttriangel» bestående av museene Prado, Reina Sofia og Thyssen-Bornemiza i sentrum av byen, huser både eldre og moderne mesterverk av kjente kunstnere som Goya, Velázquez og Picasso.

Segway-rundtur er en fin måte å se Madrid på. Dagstur på sykkel gjør du med med Bravo Bike.

Omvisning på Santiago Bernabeu stadion, eventuelt kombinert med fotballkamp, kan bli ett av det nye direkterutens største trekkplastre. Kanskje får du også billett til El Clásico - om du er heldig.

Omvisningen på stadion innbefatter blant annet et besøk i garderobene, VIP-rommet, president-balkongen, spillertunnellen og troférommet.

Retiro-parken er også et must for førstegangsbesøkende i Madrid. En av de største byparkene i verden. Har du tid, så stikk innom Krystallpalasset (Palacio de Cristal), La Rosaleda, Paseo de las Estatuas.

Ellers bør du innom Sol-plassen og Plaza Mayor, sistnevnte byens stortorg fra 1500-tallet, med ni inngangsporter.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!