FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norsk arkitektur på VG Nett: - Bra at Ålesund brant

Av Lars Bull02.10.08 09:24

Del saken på:

(VG Nett) Einar Gustavsson ved Ålesunds Museum mener at vi kan være glade for at byen brant.

Kraftsalvene fra formidleren ved Ålesunds Museum var så mange at det rett og slett ikke var plass til alle sammen i VGTV-innslaget fra jugendbyen. Det kan kanskje bygningsrådet i byen være glade for - selv om Gustavsson selv hevder at han ikke har noen injurierende kraft lengre.

Hvorfor er han glad for at byen brant? Se VGTV-innslaget øverst i saken.

Brannen Gustavsson snakker om, jevnet ikke mindre enn 850 trehus i Ålesund med jorda da den herjet i januar 1904. Men byen ble bygget opp igjen på rekordtid. Det ga et klart og tydelig tidsbilde av den spesielle Jugendstilen.

LES OGSÅ:Er dette Norges fineste strandpromenade?

De siste årene har Ålesund blitt flinkere og flinkere til å ta vare på den unike arkitekturen. Nå er det åpnet et flott jugendstilsenter nede ved havnen, og de tilreisende kan nyte massevis av flotte bygninger.

LES OGSÅ:- Norges flotteste byggefelt

Hvilken norsk by er den aller fineste å reise til? Lars Bull og Erling Dokk Holm har besøkt et lite utvalg. Bull har i flere år levert tv-programmer til VGTV, mens Dokk Holm er journalist, forfatter, trendanalytiker og samfunnsviter. Han er for tiden aktuell som deltager i Petter Schjervens program «Tingenes tilstand» på NRK.

NYHET! SjekkReisebloggenpå VG Nett