FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Sjekk inn på verdens rareste hoteller

Av Gjermund Glesnes14.04.12 13:47

Del saken på:

Få ting kan være så kjedelige og like som hotellrom. Men det fins unntak. Her er noen av verdens mest oppfinnsomme overnattingssteder.

Verdens største beagle

Vi har hørt om hundehus, men ikke om denne versjonen. I Cottonwood i Idaho har motorsagkunstnerne Dennis og Frances Sullivan laget sin bed & breakfast Dog Bark Park Inn, i et hus formet som en treetasjes beaglehund. «Bikkja» har massevis av motorsagskapt hundepynt og soveplass til fire: en dobbeltseng i magen og to ekstramadrasser i loftshodet. Pris: Drøye 500 kroner natten for to.

Ishotellet i Alta


Jukkasjärvi utenfor Kiruna i Sverige var først ute, men du trenger ikke dra til söta bror for å ha en skikkelig isende hotellopplevelse. Helt siden 2000 har et funklende nytt ishotell vært et fast vintertegn i Alta, med stoler, bord senger og glass (!) av is. Det prisvinnende hotellet har til og med et iskapell der du kan gifte deg. Men nei, toaletter og dusj er i et servicebygg ved siden av. Også Bjorli og Hunderfossen har ishoteller. Pris: 1995 kr pr pers i dobbeltrom.

En jumbojet på Arlanda


En gang fløy den på Asia og USA med Singapore Airlines og Pan Am, nå står Boeing 747-212B-maskinen «Liv» fast like ved Stockholms hovedflyplass Arlanda - som budsjetthotellet Jumbo Stay. Alt takket være eier Oscar Diös som grep sjansen da jumbojetens siste flyselskap, Transjet, gikk konk. Diös kjøpte flyet og innredet 27 seks kvadratmeter store rom med til sammen 76 senger. Pris: fra 350 SEK på sovesal, 925 i enkeltrom.

Et hangarskip i Kina


Kinas første flytende luksushotell er et ekte produkt av den kalde krigen. Tianjin Aircraft Carrier Hotel holder nemlig hus i hangarskipet «Kiev», som ble brukt av den sovjetiske og senere russiske marinen fra 1975 til 1993. Det 273 meter lange skipet har i flere år vært en attraksjon i en temapark, men er nå i ferd med å bli omgjort til fem stjerners luksus i Tianjin utenfor Beijing.

Sveriges mest primitive


Ikke alle svensker er Medelsvensson. I Bergslagen består prisbelønte Kolarbyn Eco-Lodge av tolv jordgammer. Sengene er benker med saueskinn, og bortsett fra frokosten må gjestene lage maten selv - over åpen ild. Stedet anbefaler bærplukking og fisking som aktiviteter, men litt luksus er det også plass til: Kolarbyn har flytende sauna i Skärsjön (men du må hugge veden selv). Pris: 350 svenske kroner natten.

Et vanntårn i Köln

Originale hotell kan fort bli mer originale enn komfortable. Hotel im Wasserturm i Köln, derimot, klarer begge deler. Det 130 år gamle vanntårnet var engang Europas største, men har siden 1990 vært et fem stjerners luksushotell designet av Andrée Putman. Og i 11. etasje har det en hotellrestaurant med Michelin-stjerne. Pris: Fra 1300 kroner for et dobbeltrom.