FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
FLYR HØYT: Restplass.no-gründer Jason Eckhoff selger over 100.000 reiser i året, og satser på milliardomsetning innen 2012. Arkivfoto: MAGNAR KIRKNES

Skattelister 2007: Tjener fett på billigreiser

Av Rune Thomas EgePublisert: 15.10.2008

Del saken på:

(VG Nett) Selv hevder han å selge billetter med tap. Men restplass.no-gründer Jason Eckhoff (38) tjente nesten en million kroner i fjor.

Annonse

Det er han ikke alene om. Folkene bak flere av de mest kjente billigreise-nettstedene kan skilte med inntekter rundt millionen fra fjoråret.

- Jeg har så jeg klarer meg, ja, sier Jason Eckhoff til VG Nett.

Annonsørinnhold

SØKE I SKATTELISTENE? SJEKK VGsSKATTELISTER.NO!

I fjor hadde restplass.no en omsetning på 236 millioner kroner, og Eckhoff står oppført med en inntekt på 950.000 kroner. Overfor VG har han tidligere hevdet at selskapet selger reiser med tap.

- Tjener på hotell og forsikring

- Vi har ikke fokus på å tjene mest mulig penger. Vi kjører overskuddet vårt tilbake til kundene, og driver tøff markedsføring. Akkurat nå tjener vi for eksempel ingenting på flybillettene vi selger, hevder Eckhoff.

- Men noe må du tjene de 950.000 kronene på?

- Jo da, vi har noen produkter med høyere avkastning. En forsikring her, og et hotellrom der, sier han.

Har vi glemt noen billigreiseselskaper i oversikten?Tips VG Nett her!

Gründer og daglig leder Hans Christian Birkeland (38) i charternettstedet solfaktor.no, hadde også et bra år i fjor. 681.000 var inntekten hans, ifølge skattelistene.

Vokst på nettcharter

- Det er klart det er lønnsomhet i det vi driver med. Nå er det lavsesong, men året som en helhet har vært veldig bra, og salget ligger omtrent 30 prosent over fjoråret, sier Birkeland til VG Nett.

TRENGER DU REISEINSPIRASJON?LAST NED GRATIS REISEGUIDER FRA VG!

Siden starten i 2000 har solfaktor.no vokst seg store på å formidle charterturer via internett.

- Vi er på ingen måte bekymret for fremtiden. Solfaktor har funnet en nisje vi er ganske så alene om på markedet, siden vi samarbeider med alle de store aktørene i charterbransjen, sier Birkeland.

Fly, hotell og finn

Christian Ljøgodt Moen (32), styreleder og daglig leder i Flybilligst.com, tjente også nok penger til å unne seg en ferie eller to i løpet av fjoråret. Inntekten hans stoppet like i overkant av 750.000 kroner.

Det samme gjelder 34 år gamle Lasse Bu Bjølgerud. Nøtterøy-mannen er en av gründerne bak reisbillig.com, og sto oppført med nesten 800.000 kroner i inntekt i fjor.

Protokoll:Del dine erfaringer med skattelistene

Lars Christer Palmgren, som er innehaver, styreleder og daglig leder i Hotell.no, hadde ikke et spesielt fett fjorår, skal en tro skattelistene. Han står oppført med en inntekt på skarve 5065 kroner. Men med en formue på 4,4 millioner kroner, har han likevel råd til å unne seg en ferie.

Øverst på inntektstoppen blant de norske nettreisekongene, troner trekløveret Olav Martin Mugaas, Per Axel Koch og Terje Seljeseth, som er henholdsvis styrleder, nestleder og daglig leder i Finn.no. Alle tre, som riktignok innehar en rekke styreverv i norske mediebedrifter, kan skilte med millioninntekter fra fjoråret.

PS! For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at finn.no og VG Multimedia eies av Schibsted.