FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Åtte spektakulære naturopplevelser

Av Sara Berge Holmberg25.07.18 14:42 | Oppdatert: 07.06.19 15:44

Del saken på:

Disse naturfenomenene tar pusten fra deg - og er verdt et besøk.

Planeten vi lever på har mye å by på. Varme kilder i Tyrkia og lavendeljorder i Provence, fantastiske norske fjell og natur og nasjonalparker, temaparker og Las Vegas i USA. Ikke minst er det et paradis under vann hvor du kan dykke.

Jordkloden er fantastisk, og her har vi samlet noen naturopplevelser som er ekstra spesielle.

Nasjonalparken Jiuzhaigou i Sichuan Provinsen, Kina

Jiuzhaigou er et naturreservat og nasjonalpark som ligger sørvest i Kina. Parken kom på UNESCOs verdensarvliste i 1992. I nasjonalparken finner du fossefall med kulper og fargerike innsjøer med krystallklart vann omringet av grønn skog og snødekte fjelltopper. Søk opp bilder av parken og få akutt reisefeber!

Regnbuefjellet i Andesfjellene, Peru

Vinicunca Mountain, også kalt regnbuefjellet, ligger i Andesfjellene, og rager over 5000 meter over havet. Fjellet er et spektakulært syn, med turkise, rødbrune, lavendelfargede og gule striper. Peruanere anser fjellet som hellig, og flere drar dit på pilegrimsreise.

Bajkal-sjøen i Sibir, Russland

Lake Baikal er verdens største innsjø i volum. Den er også verdens dypeste og en av de eldste. Det finnes over 1550 dyrearter og over tusen plantearter ved innsjøen, hvorav mange av dem er unike for denne plassen. Deriblant bajkalselen, som er den eneste selarten som kun lever i ferskvann. Innsjøen står på UNESCOs verdensarvliste.

Yellowstone nasjonalpark i Wyoming, Idaho, Montana, USA

Yellowstone er den største og eldste nasjonalparken i USA. Faktisk er det verdens første nasjonalpark. Yellowstone er en utslukket vulkan, som ligger rundt 2440 meter over havet. Nasjonalparken har vill natur med geysirer, varme kilder, fosser, innsjøer og storslåtte fjell. Det er også mange ville dyr i parken, som bjørn, bison, elg, prærieulv, gaupe, tykkhornsau og hjort.

Annonse fra:

Sjekk hoteller her!

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni er verdens største saltslette, og det antas at sletten inneholder rundt ti milliarder tonn salt. Saltsletten har en overflate på cirka 10 500 kvadratkilometer. Av og til blir det oversvømmelser i innsjøene som er i nærheten, noe som skaper et tynt lag med vann på toppen av saltet. Det er dette som skaper den utrolige refleksjonen vi ser på bildet over.

Ha Long-bukten i Quang Ninh-provinsen, Vietnam

Nord i Vietnam finnes disse klippeformasjonene av kalkstein som stiger mektig opp fra vannet. Flere av øyene har grotter, huler, laguner og små strender, i tillegg til sin jungelvegetasjon. Ha Long bukten er Vietnams største attraksjon, og området står på UNESCO’s verdensarvliste.

Geirangerfjorden i Sunnmøre, Norge

Også Norge fortjener en plass på listen, med vakre Geirangerfjorden. Norge har mye storslått natur, men med sitt dype, blå vann, høye og stupbratte fjelltopper, ville fossefall og grønne omgivelser er det Geirangerfjorden som får være med denne gang. Den majestetiske fjorden står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er Norge på sitt vakreste.

Medes-øyene i Catalonia, Spania

Islas Medas, eller Medes-øyene, består av syv kuperte øyer, som ligger rett utenfor den lille kystbyen L'Estartit i Torroella de Montgrí i Nordøst-Spania. Fem av øyene er som bratte klipper som stikker opp av sjøen, de to siste er noe større. Øyene har vært fredet i en årrekke, noe som har ført til et dykkerparadis med fisk og sjødyr i alle farger.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.