FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit vil charterselskapene sende deg neste sommer

Av Mona Langset30.10.15 20:34 | Oppdatert: 31.10.15 11:18

Del saken på:

Et nytt shabby chic hotellkonsept for luksusbohemer er et av charterbransjens tiltak for å trekke til seg nye kunder neste år.

Charterturoperatørene er i full gang med å forberede neste sommer.

De største selskapene venter seg en vridning av charterturismen vestover i Middelhavet. Star Tour forventer økt popularitet for Mallorca, Sicilia og Sardinia, samt enda større interesse for Hellas.

LES OGSÅ: Charter for charter-hatere

Ving mener at Gran Canaria også bli mer aktuell som sommerreisemål.

– Det ser ut som om kundene søker etter trygge havner. De slutter ikke å reise til tross for uroligheter enkelte steder, men de velger nye reisemål, sier administrerende direktør i Ving, Christian Grønlie.

Færre charterturister

Avinors statistikk viser at færre reiser på tradisjonell charterferie, mens flere velger rutefly.

LES OGSÅ: Reis med charter til uberørt paradis

Like fullt reiser nordmenn fremdeles på rundt en million charterturer i året.

For å holde på gjestene må selskapene hele tiden tenke nytt. Og dette blir nytt sommeren 2016:

Hipsterhotell

Ving ønsker å tiltrekke seg nye kundegrupper med hotellkonseptet Casa Cook. Pr-ansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstedt beskriver målgruppen slik: «Luksusbohemen som ønsker komfort og design og samtidig er opptatt av det autentiske og lokale.»

– Hotellene skal ha fine rom, lokal kunst, autentisk stil og fokus på lokal mat. I stedet for småbord i restauranten, blir det langbord, og vi inviterer lokalbefolkningen til å spise sammen med hotellgjestene.

– Disse hotellene blir nok aldri 5-stjerners, men de vil være unike på sin måte, med shabbychick stil og internasjonale gjester, sier hun.

– Tror dere at denne målgruppen vil gå inn på Ving.no for å finne hotell når de skal på ferie?

– De kommer til å lese om det i blogger og på sosiale medier. Når noen først har vært her, vil de synes det er så bra at de deler det der, sier PR-sjefen.

Det første Casa Cook åpner i Kolymbia på Rhodos sommeren 2016, og ytterligere to eller tre er planlagt i 2017.

Populær hotellmodell: Rett fra seng til basseng

Paxos

– I sommersesongen er det fortsatt Hellas som står i sentrum hos oss, og neste sommer vil vi tilby gjestene flere unike og genuine destinasjoner. En av dem blir Paxos, forteller kommunikasjonsrådgiver Beatrize Rivera i Apollo.

Paxos er den minste av de joniske øyene, 13 kilometer lang, med en kyst dominert av bratte kalksteinsklipper. Her er det mange blå grotter som man kan nå med båt fra Gaios.

Den lille øya har ikke egen flyplass. Gjestene kommer med fly til Korfu. Derfra er det en time med hydrofoil.

Romantisk? Mamma Mia vi gifter oss

Parga

Parga-området på fastlandet blir en ny storsatsning for Apollo med to nye konsepthoteller.

– Parga har lenge vært en favoritt blant våre gjeter. Vi er glade for å kunne imøtekomme etterspørselen ved å tilby våre egne Mondo konsepthotell her, sier Betarize Rivera.

Mondo er spesielt utvalgte hotell med høy standard, og fokus på lokal mat.

På Parga blir det et Mondo-hotell tilpasset par og familier, og et Mondo Duo, kun for voksne gjester.

Husker du? Hellas blir sommervinneen neste år

Kreta

Alle charteroperatørene forventer økt interesse for Hellas.

– Kreta selger allerede veldig bra for neste sommer, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Startour.

Men mens de fleste skandinaviske turistene på Kreta klumper seg sammen på vestsiden rundt Chania, utvider Star Tour nå tilbudet østover. Det blir direkteruter fra Oslo, Ålesund og Torp og Oslo til Heraklion neste sommer.

– Den østre delen av Kreta er perfekt for par som ønsker en avslappende ferie, sier Aspengren.

Star Tour satser spesielt på voksenhotell i området rundt Heraklion. Ifølge Aspengren ligger alle hotellene i rolige omgivelser langt fra masseturismen, og ofte direkte på stranden i Agios Nikolaos, Amoudara, Analipsi, Elounda, Gouves og Panormos.

Lest «Øya»?

Spinalonga ligger på østsiden av Kreta

Zakynthos

På Zakynthos finnes et av Hellas’ mest fotograferte motiver: Det angivelige smuglerskipet på den hvite sandstranden i Smuggelers Cove. «Alle» som er på Zakynthos tar en båtutflukt hit.

Til sommeren får også Star Tours gjester anledning til å oppleve dette. Turoperatøren utvider Hellas-tilbudet med til sammen 29 hoteller seks ulike steder på denne øya neste sommer.

Dette er hoteller i ulike kategorier, fra Splash World med egen vannpark, via Blue Star for barnefamilier til lukshushotell for voksne.

Brac i Kroatia

Selv om Ving tror at majoriteten av charterturistene trekker vestover neste sommer, ser de at Kroatia blir stadig mer populært.

Derfor utvider de tilbudet der og vil tilby hoteller på øya Brac, i byen Supetar, der fergen fra Split legger til.

Brac er den tredje største av øyene i Kroatia, med vakre strender, koselige småbyer, vingårder, frodig natur og krystallklart vann.

– Vi er glade for å kunne åpne dørene til vårt første ordentlige familiehotell i Kroatia, Family Garden Waterman Supetrus. Over 80 prosent av alle som allerede har bestilt neste års sommerferie, har bestilt rom her. Salget til Kroatia neste sommer har hatt en syvdobling sammenlignet med samme periode i fjor, forteller PR-ansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstedt.

Sommerplanlegging: Finn din drømmeferie ved Middelhavet

Makarska i Kroatia

Også Apollo satser stort på Kroatia neste sommer, med det nybygde familiehotellet Romana Beach Resort i Makarska som den største innvesteringen.

– Dette er første gangen ett helt nytt hotell bygges for å bli et Mondo Family Resort. Tidligere har hotellene blitt renovert, eller delvis bygget om for å innfri de strenge kravene. Nå har vi muligheten til å påvirke hele prosessen, sier Beatriz Rivera i Apollo.

Hun forteller at hotellet får store leiligheter med plass til inntil syv personer. Enkelte leiligheter har også privat basseng. I tillegg blir det barneklubb, svømmeskole og gratis treningsmuligheter, og beliggenhet rett ved stranden.

Bodrum

Bodrum er et elegant reisemål i Tyrkia, hvor også velstående tyrkere gjerne reiser på ferie. Her er alle husene hvitmalte og maks to etasjer høye.

Ving setter opp direktefly fra Oslo neste sommer.

Turoperatøren tilbyr hotell i selve Bodrum by, samt i Bitez og Gümbet like utenfor. Det blir familiehotell med barneklubb, koselige småhotell på stranden, og store all inclusive.

Detur kommer til å utvide sesongen til Bodrum neste sommer, og fly direkte fra Oslo også på høsten frem til midten av oktober.

Antalya

Detur utvider også kapasiteten til Antalya i Tyrkia, og setter opp direktefly fra Tromsø, Bodø og Haugesund sommeren 2016.

Egypt

Mens alle andre norske turoperatører har holdt seg unna Egypt siden sommeren 2013, har Amisol holdt stand. Selskapet tilbyr Sharm el Sheikh som et helårsreisemål.

– Vi ser at flere og flere barnefamilier er på vei tilbake, og det tar vi innover oss. Vi tilbyr derfor flere barnevennlig hotell med større basseng og vannsklier, sier Gunder Moe i Amisol.

Apollo er det første av de store selskapene som har tatt Egypt inn i programmet igjen. De gjenopptar flyvninger til Hurghada nå i vinter, men vil ikke ha turer dit til sommeren.

Egypt vil ha turister: Nå skal turistene lokkes tilbake

Tunisa

Mens de store charterselskapene har vært ut og inn av Tunisa i mange år, har Detur alltid hatt dette som ett av sine viktigste reisemål både sommer og vinter. Men etter terroraksjonene i sommer stanset også Detur sine reier hit.

Nå har selskapet begynt å selge riser hit igjen.

- Men avgangene vil kun bli gjeldende dersom reiserådet fra UD endres, noe som også er opplyst om ved en eventuell bestilling, opplyser administrerende direktør i Detur, Levent Cetin.

Les også: Historien om Tunisias Nobel-vinnere

Italia

I likhet med Star Tour, forventer Amisol større interesse for Sicilia og Sardinia neste sommer, derfor komme de til å utvikle sine produkter og tilby flere hoteller der, ifølge Amisol-sjef Gunder Moe.

Mindre Tyrkia

De største charteroperatørene tror at det blir færre turister i Tyrkia neste sommer.

Men mens både Star Tour og Ving tror at Mallorca kan bli et alternativ, mener Beatrize Rivera i Apollo noe annet:

– Mange av de som tidligere valgte Tyrkia, gjorde det fordi landet er et rimelig reisemål, samtidig som innfrir behovet for sol og bad. Mallorca innfrir uten tvil på alle måter, men sammenliknet med Tyrkia er det også et dyrere reisemål, påpeker hun.

Denne sommeren valgte mange av Apollos tidligere Tyrkia-turister i stedet Bulgaria eller Albania.

Les også: Bli med til Europas billigste ferieland

– Det er like rimelig, om ikke rimeligere en Tyrkia, og med like god kvalitet på strender og hoteller. Albania er nytt og spennende, og Bulgaria har de siste årene hatt enorm oppsving med renoverte hotell og et mer familievennlig preg, så vi har nok større tro på at det er disse reisemålene som vil øke.

I tillegg er vi ikke i tvil om at populariteten til Hellas vil nå nye høyder, fastslår Beatrize Rivera i Apollo.