FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Salget av New York-reiser stuper

Av Dag Fonbæk 04.11.15 11:21 | Oppdatert: 04.11.15 13:34

Del saken på:

Dollarkursen og New York-prisene har nådd smertegrensen for Ola og Kari. Salget av New York-reiser stuper.

Priskampanjer på gang før jul

«Shop till you drop» har fått ny betydning for New York-reisende. Nå går folk i bakken av prisene og den rekorddyre dollaren.

– Godt hjulpet av mange og billige flyseter så New York ut til å vokse inn i himmelen. «Alle» skulle dit. Nå er bildet korrigert, sier Ellen Wolff Andresen, sjef for Ticket Feriereiser.

VGs miniguide til Manhattan

Hun var nylig i New York selv, og syntes det var blitt grisedyrt.

Fra 1. til 10. plass

New York har falt fra 1. til 10. plass på reisebyråets «ti på topp-liste» i høst, og Wolff Andresen karakteriserer nedgangen som «et stup».

– Det er helt åpenbart at den dyre dollaren og prisnivået ellers har hatt en avgjørende effekt, mener reisebyråveteranen.

VG-test: Hvilket flyselskap er best på Oslo-New York?

Tidligere i år skulle alle til New York. Nå har populære byer som London, København, Bangkok og Manchester passert «the big apple» på Tickets salgslister.

Også Miami og Fort Lauderdale har gått forbi New York.

Som ventet

Reisebransjen har ventet på en valutareaksjon. Hvor lenge kunne Ola og Kari neglisjere de kraftige valutabevegelsene, som for lengst har fått andre nasjonaliteter til å endre sine reisevaner og velge billigere feriesteder?

VGTV: Bli med Silje på vintage-shopping i New York

Bildet bekreftes av USA-spesialisten Nordmanns-Reiser. Også de har opplevd en tilbakegang i salget av New York-reiser i høst:

– Ja, sammenlignet med høsten i fjor er det en nedgang, men fortsatt er det et par måneder igjen av året, sier daglig leder Carl-Erik Anfindsen, som setter sin lit til julehandelen.

Kilder i reiselivet forteller til VG at både SAS og Norwegian forbereder priskampanjer til New York for å få fart på billettsalget.

Dyre hoteller

Også Berg-Hansen Reisebureau har merket en tilbakegang i New York-salget i høst, men langt fra noe «stup» som Ticket Feriereiser melder om.

– Som shoppingmagnet har nok New York bleknet litt, fordi det ikke lenger er så billig å shoppe der. Det er tilbakemeldingen vi får fra kunder, sier kommunikasjonssjef Anette Maltun Koefoed i Berg-Hansen til VG.

Hun mener New York-reisende fortsatt nyter godt av billige flybilletter.

– Det er hotellprisene som er det fordyrende elementet, sier hun.