FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hotell-trøbbel i Moskva

Av Ole Kristian Strøm12.02.05 17:24

Del saken på:

MOSKVA (VG) Moskva er absolutt en reise verdt, men du kan få trøbbel med å finne et bra hotell til fornuftig pris.

Høye hotellpriser et stort problem

Mellomklassehotellene fra sovjettiden er nemlig i ferd med å fjernes - for å gjøre plass for luksuriøse palasser som koster flere tusen kroner natten.

Moskvas borgermester Jurij Luzjkov ser endelig ut til å innse problemet, og i byens OL-søknad for 2012 heter det at de vil bygge 230 nye hoteller for å dekke behovet for rom til en «normal» pris.

Dyreste by

De dyre hotellene er en av grunnene til at Moskva i dag regnes som en av verdens dyreste byer, og statistikken viser at to tredeler av hotellgjestene er forretningsfolk.

Spesielt for russerne selv, særlig folk som kommer fra andre og fattigere regioner av landet enn Moskva, er de dyre hotellene et stort problem. Disse løser ofte problemet ved å bo privat. For utenlandske turister er det verre. De ønsker å bo på hoteller i hjertet av den flotte hovedstaden.

Russiske eksperter innrømmer at hotellprisene i Moskva er et stort hinder for å utvikle turismen i landet.

Tre hoteller helt inntil Den røde plass er enten revet eller skal rives: det stygge hotell Intourist på Tverskaja-gaten, det nesten like stygge hotell Rossija og hotell Moskva, som ble bygd under Josef Stalin.

Europas største

Rossija var en gang verdens største hotell, og er fortsatt Europas største. Tusenvis av nordmenn har bodd der gjennom årene (siden åpningen i 1967), og mange av dem har opplevd å gå seg vill i de endeløse korridorene i hotellet med over 2700 rom.