FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Mathallen får Olavsrosa

Av Dag Fonbæk16.06.14 16:33

  Del saken på:

  Knapt to år etter åpningen hedres Mathallen i Oslo med Olavsrosa - symbolet for landets beste kulturhistoriske opplevelsestilbud.

  Det er stiftelsen Norsk Kulturarv som deler ut Olavsrosa til dem som verner levende kulturminner - herunder mat- og drikkekultur - i historie omgivelser.

  Oslos mathall, som høsten 2012 slo dørene opp i de gamle jernstøperi-lokalene til Vulkan ved Akerselva, rommer både matutsalg og restauranter - og har tatt mål av seg til å bli hovedstadens nye kulinariske møteplass, med sterk satsing på lolkalmat og friske, norske råvarer.

  Annonsørinnhold

  Norsk Kulturarvs fagråd sier dette om tildelingen av Olavsrosa til Mathallen:

  «Mathallen får Olavsrosa for godt føredøme på vellukka bytransformasjon av eldre, verneverdig industribygg med tilpassing til ny, bærekraftig bruk med dei antikvariske verdiane i behald».

  - Spennende historie

  I det som nå er Mathallen lå «Gamle Broverksted» - som var i drift fram til 1950-tallet. I mange år var Vulkan i dumpa melløom Grünerløkka og Hammersborg et sted Oslo-folk ikke gikk. Her var mørkt, stille og nesten litt nifst.

  - For oss har det vært viktig å ta vare på den spennende historien, samtidig som vi ønsket å skape et attraktivt område. Vulkan har gått fra å være et «ikke-sted» til å bli en viktig del av Oslos kreative akse - Akerselva - mye takket være Mathallen og alle folkene den tiltrekker seg, sier Sverre Landmark i Aspelin Ramm, som står bak Mathallen.

  Turistattraksjon

  Bente Holm , administrerende direktør i VisitOslo, gratulerer Mathallen med prisen:

  - Mathallen har blitt en ny, spennende turistattraksjon i Oslo. Mathallen trekker stadig flere turister til områdene rundt Akerselva, der vår kulturarv blir forbilledlig ivaretatt. Prisen er så absolutt fortjent, og vi er stolte av å ha Mathallen i Oslo, sier Holm.

  Olavsrosa er et kvalitetsbevis, som henger høyt for norske turistdestinasjoner.

  Tidligere har 130 bedrifter og institusjoner fått Olavsrosa.

  Klikk deg frem til din drømmedestinasjon