FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Frykter lange køer på Gardermoen de neste dagene

Av Dag Fonbæk 13.02.13 10:43 | Oppdatert: 13.02.13 12:30

Del saken på:

(VG Nett) I morgen og fredag skal innpå 4000 mennesker i timen gjennom sikkerhets-kontrollen på Gardermoen. Køene kan bli lange, så vinterferie-turistene oppfordres til å være ekstra tidlig ute.

- Våre kalkyler tilsier at trafikken blir særlig høy på ettermiddagene torsdag og fredag. Opptil 4000 mennesker i timen er mye folk, erkjenner pressesjef Vegar Gystad på Oslo lufthavn Gardermoen.

Køene kan derfor bli lange, så for å unngå forsinkelser eller at folk ikke rekker flyavgangen sin, ber lufthavnen og flyselskapene om at passasjerene beregner ekstra god tid og møter opp tidligere enn normalt akkurat disse to dagene.

To timer før

- Folk som skal reise utenlands bør være her minimum to timer før flyavgang, mens 90 minutter er anbefalt minstetid for folk som skal fly innenlands, sier Gystad til VG Nett.

Ikke bare er det ekstra mange som skal ut og fly i forkant av vinterferien, de har også med seg ekstra mye bagasje som ski, snøbrett og lignende. Det skaper utfordringer for køavviklingen.

Gystad understreker at alle slusene i sikkerhetskontrollen vil være åpne i den travleste tiden under vinterferie-utfarten.

- Også bagasjeinnleveringen vil være ekstra godt bemannet, sier han.

Oslo lufthavn vil ha guider ute på gulvet i avgangshallen for å veilede de reisende om hvor de skal gå, slik at køene kan avvikles raskest mulig.

Kritiske tidspunkter

Trafikkalkylene indikerer at noen tidspunkter kan bli ekstra kritiske:

Disse er torsdag fra klokken 14 og utover, samt morgen- og ettermiddagsrushet fredag. En annen kraftig «peak» med tett opptil 4000 reisende i timen, ser ut til å inntreffe i morgentimene mandag 18. mars, ifølge OSLs analyser.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!