FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fire attraksjoner for adrenalinjunkien

Av Camilla Jorddal22.01.18 16:54 | Oppdatert: 17.11.19 21:18

Del saken på:

Kjenn blodet pumpe og pulsen stige på disse fire stedene i Norge.

Er du av typen som liker å kjenne på adrenalin og fart, trenger du ikke alltid å reise langt. Det er flust av gode tilbud her til lands. Få vannspruten fra Sjoa i ansiktet, eller dra til Mosjøen hvor du kan ta den nye ziplinen over Vefsna.

Her er fire attraksjoner som får blodet til å bruse.

Ny zipline i Mosjøen

I sommer åpnet en ny turistattraksjon i Mosjøen. Fra Øyfjellet til Fru Haugans Hotel kan du nå suse over elva Vefsna i den nye ziplinen. Banen er en dobbel zipline, det vil si med to vaiere.

Hotellet er med som en av initiativtakerne til prosjektet.

– De to vaierne er for at vi skal få bedre kapasitet, sier salgs- og markedssjef ved hotellet, Sverre Løvold Strand.

Starten av ziplinen er cirka 70 meter over havet med startpunkt via Helgelandstrappa. Her blir du hektet på en stålvaier før du lander i hotellhagen to meter over havet. Lengden på ziplinen er cirka 700 meter med en maksfart på 100 km/t. Ziplinen har automatisk bremsesystem.

– Her går du 70 meter opp fjellet, før du lander i hotellhagen vår hvor uteserveringen er. Det synes jeg er en artig ting, sier hotelldirektør Ellen Løvold Strand.

Pris per person er 790 kroner.

Zipliner finner du også blant annet i Holmenkollen og i klatreparken Høyt & Lavt i Kristiansand.

Rafting i Sjoa

Rapidmedia.com, nettsiden til kajakk- og kano-magasinet Rapid Magazine, beskriver Sjoa som et padleparadis. Siden 1984 har folk blitt guidet ned elva. Sjoa er kjent for å være variert, noe som gjør den til en destinasjon både for nybegynnere og de mer erfarne. Her kjenner du pulsen øke mens du suser nedover elva med vannspruten i ansiktet.

Sjoa Raftingsenter tilbyr turer på forskjellige lengder med priser fra 650 kroner.

På sykkel

I 2015 meldte VG at norske sportsbutikker solgte dobbelt så mange terrengsykler som alpinski og Magasinet Reiselyst spådde det til å bli den nye folkesporten. Hvis du er av dem som har blitt bitt av sykkel-basillen er det flere steder i Norge du kan utfordre deg selv. Vinterdestinasjoner som Trysil, Hafjell og Hemsedal har forvandlet seg til sommerdestinasjoner takket være flotte sykkelmuligheter.

I Trysil kan du ta med hele familien på sykkeltur og finne din egen sykkelfavoritt. Trysil Bike Arena byr på både MTB – mountain bike, stisykling og landevei. Enten du er gammel eller ung kan du få kjenne adrenalinet pumpe mens du suser ned bakken eller tester ut de maskinbygde flytstiene som svinger seg mellom trærne. På både Hafjell og i Hemsedal har du muligheter for både downhill og stisykling. Løypekart finner du online.

På Trysil og i Hemsedal koster en enkelttur 70 kroner for barn og 80 kroner for voksen. På Hafjell koster en enkelttur 40 kroner for barn og 60 kroner for voksne. Ellers tilbyr de alt fra timespriser til sesongpass.

Surfing i Lofoten

Du trenger ikke reise til varmere strøk for å ri på bølgene. I Lofoten er det bølger som kan måle seg med bølgene på Hawaii, ifølge surfefotograf Hallvard Kolltveit.

Den nordnorske kysten byr på vakre strender, og du kan få skikkelige bølger å boltre deg i. Sommerhalvåret er en fin tid for nybegynnere, mens vinteren byr på høyere bølger.

Hos Unstad Arctic Surf kan du bli med på nybegynnerkurs eller leie utstyr. Er du allerede dreven på brettet er det bare å pakke sakene og ta turen.