SHOPPING: Vi tipser om fem store handlegater Foto: Philip Toscano / PA Wire

Fem tips: De beste handlegatene i Europa

Er du sugen på shopping? Uansett om du er ute etter luksuriøse juveler, suvenirer eller vintage-kupp finnes det noe for deg i noen av disse fem europeiske handlegatene.

 • Jennifer Berg Eidebo, Aftonbladet

Gran vía – Madrid, Spania

Gran vía betyr «den store veien» på spansk, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. I over hundre år har shoppingsugne latt seg lokke til Madrids 1300 meter lange gate som er kantet av butikker og restauranter. Mange turister tar seg til området, dels for å shoppe i butikker som Primark og Zara, og dels fordi mange turistattraksjoner, restauranter og barer finnes her. Det er også mange kinoer i denne gaten, selv om noen har stengt og noen er bygget om til musikkteater. Men bare det å rusle rund her er nok til å se mye av Madrids skjønnhet.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan oppleve kultur- og matbyen Madrid.

MADRID: På Gran vía ligger også verdens største Huawei-butikk. Foto: BALLESTEROS / EFE / Scanpix

Laugavegur – Reykjavik, Island

Shopping er kanskje ikke det første man tenker på når man planlegger en reise til Island. Men om du går lei av naturopplevelser og vil tilbringe en dag i byen, så kan Langavegur være stedet for deg. Gaten ble bygget ut på slutten av 1800-tallet og er en av Reykjaviks eldste. Mange av varene i butikkene her er både designet og produsert på Island, og mange butikker selger suvenirer. Blir du lei av shopping, finnes det også barer og restauranter å ta pause på. Om sommeren er gaten bilfri for å skape et ekstra trivelig miljø. Island er ikke akkurat Europas billigste land, så vil du komme unna litt billigere og mer miljøvennlig, så finnes det også second-hand-butikker her.

Les også vår reportasje om Reykjavik som bobler av liv.

KØBENHAVN: Strøget har vært bilfritt i over 50 år. Foto: Dag Fonbæk / VG

Strøget – København, Danmark

Europas lengste gågate ligger i Danmark. Strøget ble gågate allerede på 1960-tallet. I dag finnes det flere butikker i ulike prisklasser, dels luksuriøse merker som Chanel og Gucci, men også billigere butikker som Zara og Weekday. Den 1,1 kilometer lange gågaten byr også på suvenirbutikker og restauranter. Gaten er også kjent for sine mange gateartister som underholder de som går forbi.

Vil du prøve noe annet enn Strøget, får du tips til de beste nisjebutikkene i København her.

LONDON: På Oxford street finner du alle de kjente kjedebutikkene. Foto: Matt Crossick / Matt Crossick / Scanpix

Oxford street – London, Storbritannia

Her finnes det over 300 butikker, og rundt en halv million mennesker kommer hit hver dag. Allerede på 1800-tallet ble gaten en shoppinggate, og den dag i dag reiser shoppingsugne turister til dette området. På Oxford Street finnes blant annet Topshop, varehuskjeden Selfridges og en enorm Primark. I helgene blir området ekstra livlig, så vil du slippe folkemengdene kan det være lurt å prikke inn en hverdag.

Les også våre fem nyttige tips til, London-turen

MILANO: Har du ikke råd til å kjøpe noe på Via Montenapoleone ka du vindusshoppe. Foto: Sven Arne Buggeland / VG

Via Montenapoleone – Milano, Italia

Milano er kjent for luksus og mote, og Via Montenapoleone er byens senter for luksuriøse butikker. Her har Gucci sin flaggskipsbutikk, og det er lang ifra den eneste eksklusive butikken i gaten som også er kjent for å selge smykker og klokker. I 2018 ble handlegaten kåret til Europas dyreste gate. Men selv om du ikke har råd til å kjøpe noe, kan gaten være verdt et besøk for litt vindusshopping.

Og om du skulle være i tvil: Det er mer enn shopping som gjør det verdt å legge en helgetur til Miano.

Så noen flere tips

 • Maximilianstraße – München, Tyskland.
 • Bond street – London, Storbritannia.
 • Avenue Montaigne – Paris, Frankrike.
 • Via del Corso – Rom, Italia.
 • Kurfürstendamm – Berlin, Tyskland.

Mer om

 1. Shopping
 2. Madrid
 3. Island
 4. København
 5. London
 6. Milano

Flere artikler

 1. Valentines: Hit kan du reise på romantisk helgetur

 2. De fineste stedene å reise på påskeferie

 3. Stor guide: 15 fine langhelg-byer

 4. Øyhopping på Kanariøyene

 5. Pluss content

  Er dette de mest oppskrytte turistattraksjonene?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder