FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Krokodille-sjokk på Singapore-fly

Av Rune Thomas Ege16.11.06 17:16 | Oppdatert: 17.11.06 08:48

Del saken på:

(VG Nett) Med to forskjellige flyselskap fløy 50-åringen Kambodsja-Singapore-Filippinene med tre levende krokodiller i håndbagasjen.

Det virker til forveksling om en virkelighetens oppfølger til kultfilmen «Snakes on a plane». Men Samuel L. Jackson er byttet ut med filippinske Enrique Yu Castillo jr., og slangene med vel så skumle krokodiller.

Sikkerhetsfolk fra flyselskap og flyplasser i Kambodsja og Singapore klør seg nå i hodet for å finne ut hva som gikk galt da Castillo klarte å ta med seg ikke mindre enn tre levende krokodiller i håndbagasjen, skriver Philippine Daily Inquirer.

LES OGSÅ:Her er de nye håndbagasje-reglene

Filippineren var på vei fra Kambodsja via Singapore til Filippinene, og samtidig som flyplassmyndighetene har sitt strev med å beslaglegge sjampoflasker og colabokser om dagen, klarte 50-åringene å få med seg den noe uvanlige håndbagasjen gjennom to land før han ble oppdaget.

Smugler-tipset

Ikke før han ankom Ninoy Aquino International Airport i Manila på Filippinene ble Castillo avslørt av tollere, som skal ha fått tips om dyresmugleren allerede forrige uke, ifølge den filippinske avisen.

- Castillo har tidligere søkt om tillatelse til å importere eksotiske dyr, men den har blitt avslått, sier Glen Pastorfide, leder for tollernes dyreavdeling på flyplassen i Manila til Philippine Daily Inquirer.

Tollerne gjorde likevel store øyne da tre levende, 45 centimeter lange krokodiller kravlet opp av bagen til 50-åringen.

Ikke oppdaget

Et av flyselskapene som slapp krokodillemannen om bord, var Singapore Airlines-selskapet SilkAir, som tidligere har vist seg å være svært så rigide i sin håndtering av sikkerhetsreglementet. Australske Riccardo Paulin (65) ble kastet av et av selskapets fly, og senere politianmeldt for en heller uheldig bombespøk. 65-åringen ble til slutt dømt til å betale 50.000 kroner i for den sleivete kommentaren.

I tillegg til de tre babykrokodillene, som allerede seks måneder gamle passerer én meter, er filippinske Enrique Yu Castillo anmeldt for å ha forsøkt å smugle orkideer inn til Filippinene, ifølge Philippine Daily Inquirer.