FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
FLORIDA: 30. november, et halvt år etter at de starter opp New York-ruten sin, begynner Norwegian også å fly Oslo-Florida, nærmere bestemt til Fort Lauderdale. Foto: Johan Søderlund

Starter direkterute fra Oslo til Florida

Av Dag FonbækPublisert: 13.04.2013

Del saken på:

(VG Nett) Gardermoen får direkterute til Florida. Norwegian begynner å fly dit like før jul.

Annonse

Fort Lauderdale, ikke langt fra Miami, blir Norwegians fjerde langdistanserute fra Gardermoen - etter New York, Bangkok og Dubai (vinteren).

VG har tidligere skrevet at Kjos & co. starter opp Florida-flyginger fra Stockholm og København til høsten, og nå er det klart at de også skal fly fra Oslo.

Innunder jul

30. november letter første Florida-fly fra Gardermoen, og planen er at ruten skal flys med den nye Dreamlineren.

- En gledens dag både for oss og passasjerene, sier Nic Nilsen, sjefen på Oslo Lufthavn, som dermed kan glede seg over enda en direktelangrute fra det som begynner å ligne en virkelig knutepunkt-flyplass.

Flere ruter kommer

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er ikke mindre fornøyd:

- Langdistansemarkedet har altfor lenge hatt høye billettpriser og lite fleksibilitet. Den gode mottagelsen kundene har gitt våre ruter til New York og Bangkok, viser at det er behov for flere direkterutetilbud til USA og Asia, sier Kjos, som lover enda flere langruter.

POPULÆRT: Dette er Florida. Feite biler med soltak, vind i håret og palmer. Foto: Thomas Nilsson

Phuket neste?

I luftfartsmiljøet er det mange som tipper at neste langrute for Kjos & co. blir til Thailands største ferieøy Phuket, dit stadig flere nordmenn drar. Men om dette tier Norwegian-ledelsen.

LES OGSÅ: Her er barnas drømmereisemål

Kjos sikter seg for øvrig ikke bare inn mot norske reisende, men ser også muligheten for å fly flere utlendinger til Norge. Det er samme tankegang som da han tidlig på 2000-tallet åpnet en rekke ruter mellom Skandinavia og Polen.

Norwegian skal fly to ganger i uken mellom Oslo Gardermoen og Fort Lauderdale (tirsdager og lørdager), med priser fra 1499 kroner for en vei.

Avgangstidene fra Oslo blir klokken 15.10, med ankomst i Fort Lauderdale 19.30 lokal tid.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!