FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Svalbard på charter-kartet

Av Mona Langset09.02.12 14:52 | Oppdatert: 14.02.12 14:52

Del saken på:

(VG Nett) Hva har Gran Canaria og Svalbard felles? Snart er begge helårs reisemål for et av Norges største charterselskaper.

Polarnattsafari, hundekjøring og isgrottetur til Longyerbreens indre, er muligens ikke hva du vanligvis forbinder med Ving. Men dette blir en del av utfluktsprogrammet når selskapet begynner å selge pakketurer til Svalbard i neste uke.

Svalbard er omtrent så langt fra paraplydrinker og sand mellom tærne som det er mulig å komme. Likevel mener reisearrangøren som er mest kjent for å sende nordmenn til sol og varme, at dette er det en naturlig utvidelse av programmet.

- Gjennom flere år har vi fått tilbakemeldinger fra våre kunder om at de kunne tenke seg å reise til Svalbard. Vi har lyttet til kundene våre, og kan nå tilby pakkereiser også hit. Svalbard har utrolig mye å tilby og vi gleder oss til å sende gjestene nordover sier Sophie Frisholm i Ving.

Høysesongen på Svalbard er i april, mens sommer og tidlig høst er lavsesong.

- Hver årstid har sin sjarm, men de fleste vil nok til Svalbard om vinteren for å oppleve isbjørner og hundesleder i et fantastisk fyrverkeri av nordlys, sier Frisholm. Og legger til at det faktisk er flere isbjørner enn mennesker på Svalbard.

- Men gjestene skal vel ikke stå ansikt til ansikt med isbjørnan?

- Nei, de vil kunne se isbjørn ute på avstand under utflukten «Snøscootersafari til østkysten.» Vi kan ikke garantere at de får se isbjørn på denne utflukten, men har de flaks får de det med seg, sier hun.

Utfluktene til Ving skjer i regi av den lokale turoperatøren Spitsbergen Travel.

- Alle våre guider er utdannet innenfor isbjørnsikkerhet og vi har med det vi trenger med av skremmemidler og våpen. Det er ikke lov å oppsøke isbjørn med scooter, derfor er møtene ofte litt på avstand, slik at opplevelsen blir rolig og spennende for begge parter, forteller bookingsjef Hilde Fålun Strøm.

- Det er veldig mye flott å se på Svalbard utover isbjørn. Svalbard byr på fantastisk natur, et lys som ikke kan beskrives og en helt spesiell stemning her i Longyearbyen. Vi gleder oss til å samarbeide med Ving, sier bookingsjefen i Spitsbergen Travel.

Vings gjester på Svalbard kjøper en pakke som består av rutefly med SAS fra Oslo eller Tromsø, to netter på hotell i Longyearbyen og to utflukter i regi av det lokale aktivitetsselskapet Spitsbergen Travel.

Prisen er fra 5500 kroner per person i dobbeltrom for to dager, dyrere hvis du blir lenger. Om sommeren er det også mulig å være med på et fem dagers cruise med det gamle Hurtigrute-skipet Nordsjernen, pris 9270 kroner.

- I april blir prisene litt høyere. April på Svalbard er som juli i Syden: I høysesongen koster det mer, forklarer Sophie Frisholm.

Frisholm tror at mange nordmenn har en drøm om å besøke Svalbard en gang i livet.

- Nå trenger man ikke lenger være polfarer eller eksentrisk eventyrer for at drømmen skal bli virkelighet, sier hun.

Flere pakketurer til Svalbard under bildet


* Hvitserk & Eventyrreiser Hvitserk.no som er ekspert på eventyrlige reiser og krevende ekspedisjoner, arrangerer flere ulike turer til Svalbard. Blant annet:
* 10 dagers skiekspedisjon for bare jenter i samarbeid med Buffin Babes
* 10 dagers topptur på Svalbard, i samarbeid med en av Buffin babes-jentene, Vera Simonsson. (Tuyren er både for kvinner og menn)
* 9 dagers ekspedisjons-cruise med ekspedisjonsskipet MS Origo.
* 10-dagers seilas langs vest- og nordkysten av Spitsbergen ombord i den Nederlandske skonnerten Noorderlicht

* VIA Tours selger pakker med femdagers cruise med MS Nordstjernen langs nordvestkysten av Svalbard, pluss en hotellnatt og sightseeing i Longyerbyen for 9270.

* Det svenske selskapet Polar Quest har ulike pakketurer hvor du kan oppleve Svalbard fra båt. Flybillett kommer i tillegg.

* På Svalbard er det flere selskaper som arrangerer opplevelser for enkeltpersoner og grupper. Noen av dem kan også arrangere komplette pakketurer, blant andre

* Svalbard Booking Svalbardbooking.com
* Spitsbergen Travel Spitsbergentravel.no
* Basecamp Spitsbergen Basecampspitsbergen.no
* Kontakt Svalbard Reiseliv for en komplett oversikt over utfluktsarrangører.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK