FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Europas mest populære strender på Instagram

Av Sara Berge Holmberg01.08.18 14:17

Del saken på:

Deler du strandbilder når du er på reise? Du er ikke alene.

Instagram er blitt en indikator på hvor det er populært å reise, og en pekepinn på hvor du finner de hotteste reisemålene. En «geotag» er det nye postkortet har nettsiden Popsuger skrevet, og Instagram endrer reisevanene våre.

Det mener også søkemotoren Globehunters. I et blogginnlegg skriver de:

«Når det kommer til å velge neste destinasjon å besøke for din årlige sommerferie, er det vanligvis noen få ting som kommer til tankene: været, tilgjengeligheten, strendene, og hva det er å gjøre. Uansett, i større grad, begynner folk å tenke over antall fotomuligheter deres valgte destinasjon gir.»

Derfor har de sjekket hvilke strender i Europa som er mest delt i billeddelingstjenesten. Nå vet du hvor du kan reise for å få fine strandbilder til din egen Instagramprofil!

Dette er de 10 mest «Instagrammede» strendene i Europa:

1. Positano, Salerno, Italia

Den mest fotograferte stranden er, ifølge nettstedet, Positano i Italia, med mer enn 980 000 bilder på Instagram. Stranden, som ligger på Amalfi-kysten, har fått mer internasjonal innflytelse etter John Steinbeck – en av USAs ledende forfattere på 1900-tallet – skrev om stedet i Harper’s Bazaar i 1953, ifølge reisesiden Travel and Leisure. Han skrev det var «en drømmeplass som ikke er helt ekte når du er der og blir lokkende ekte etter du har reist.»

2. Brighton Beach, Brighton, England

Den andre mest fotograferte stranden er Brighton Beach i den sørlige kystbyen Brighton i England. Stranden har over 466 000 bilder på billeddelingstjenesten. Byen er et flott reisemål, og er kjent for blant annet den vakre bygningen Royal Pavilion, som er kjent som et av de fineste eksemplene på chinoiserie i Europa – chinoiserie er en stilform innen europeisk kunst som bærer preg av etterligning av kinesisk kunst.

3. Nissi-stranden, Ayia Napa, Kypros

Nissi-stranden er en 500 meter lang sandstrand med hvit sand og krystallklart, turkis vann. Den ligger i Ayia Napa på Kypros og er svært langgrunn. Du må langt ut før du får vann over livet. Det er en populær strand, men det grunne vannet gjør stranden spesielt attraktiv for barnefamilier. Stranden har over 124 000 delte bilder på Instagram.

Listen holder seg mye til de samme landene: England, Spania og Italia. Men også Portugal har sneket en strand inn på topp 10. Her ser du resten av listen:

4. Durdle Door stranden, Dorset, England

5. Playa d’en Bossa, Ibiza, Spania

6. Bournemouth Beach, Bournemouth, England

7. La Pelosa stranden, Stintino, Italia

8. Praia da Rocha, Algarve, Portugal

9. Barceloneta stranden, Barcelona, Spania

10. Cala Salada, Ibiza, Spania

Globehunters har sjekket hele 60 strender. Du kan se hele listen her.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.