FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Cruise i Middelhavet: Fra by til by uten stress

Av Kristin Tanderø Brekke og Hilde Karlsen (foto)26.04.19 09:37 | Oppdatert: 30.04.19 12:24

  Del saken på:

  Reiser du på cruise i Middelhavet, kan du besøke mange europeiske byer på én og samme ferie uten å kaste bort tid på transport. Vi gikk om bord i Barcelona og fikk med oss Palma, Marseille, La Spezia, Roma og Napoli uten stress på en uke.

  MIDDELHAVET (VG Reise): Uken på cruise viste seg å være en genial måte å kombinere slaraffenliv og byferie på. Og best av alt: kofferten måtte bare pakkes opp én gang!

  Hun ligger og venter på oss i havnen i Barcelona. Med sine 18 dekk og 362 meter er Symphony of the Seas et imponerende skue. Så er hun jo også verdens største cruiseskip med plass til 6870 passasjerer. Den neste uken skal vi teste cruiselivet og besøke fem byer ved Middelhavet.

  Stadig flere velger å oppleve Sør-Europa via sjøveien. Det er forståelig, for cruiselivet er både enkelt og behagelig. Du får muligheten til å kombinere kultur, historie, natur og ulike byer, samtidig som du bor ett sted. Mens du fordøyer inntrykkene fra dagsbesøkene, kan du leve behagelig om bord. Her kan du enten slappe av eller velge mellom alle opplevelsene skipet har å by på.

  De største cruiseskipene har vanligvis tre til fem stopp på ukesturene i Middelhavet. De fleste bruker kvelden og natten på å seile til neste havn. Det vil si at du får servert utsikten til en ny destinasjon sammen med frokosten.

  Stort skip med mange barn

  Cruiseskipene i Middelhavet kommer i alle størrelser og tar fra ca. 100 til rundt 6500 passasjerer. Vi var to familier som reiste sammen med barn i ulike aldre, derfor valgte vi et stort skip med mye aktiviteter og opplevelser.

  På cruiseskip i denne størrelsen er det mange passasjerer, hektisk og høyt lydnivå. Flertallet av gjestene er par i 30 årene, barnefamilier og noen pensjonister. Trives du bedre i roligere omgivelser bør du velge et mindre skip. Tommelfingerregelen er at jo mindre skipet er, desto mer øker luksusnivået.

  På vårt skip er overraskelses- og wow-faktoren høy. Her er det trapper som fungerer som pianotangenter, trubadurer som spiller live inne i heisene, ballongslipp fra taket og danseparade i gågaten med fantasifulle kostymer. Båten har show i verdensklasse hentet fra Las Vegas og Broadway og underholdningsmenyen byr på musikaler, skøyte-, vann- og trylleshow samt dukketeater for de små. Ulike live band spiller rundt omkring, enten du liker cubanske rytmer, afrikanske trommer, storband eller jazz.

  Siden skipet er som en evig fornøyelsespark som aldri stenger, er det fint at vi selv kan velge hvor mye vi vil delta på. Når vi er mette av inntrykk, er det deilig å kunne trykke inn pause-knappen, hoppe av karusellen og rusle tilbake til lugaren for å lade batteriene. Vi merker også at barna trenger jevnlige time-outs. Alle inntrykkene må fordøyes.

  Hver kveld får vi levert skipets dagsavis på lugaren. Her kan vi lese om alt som skjer om bord neste dag, hvilken by vi skal besøke og hvordan været blir. Noen gjester velger å bli med på cruisets egne arrangerte turer i land. Vi velger å legge opp besøkene på egen hånd fordi vi reiser med små barn og har lyst til å ha regien selv.

  Vi har fra 7,5 –11,5 timer til å utforske hver av byene vi besøker.

  PALMA, Mallorca

  Balearenes hovedstad regnes av mange som Spanias hippeste by. Det sies at den er vakker som Barcelona og kulere enn Madrid. Med sin hyggelige gamleby, gode shoppingmuligheter og mylder av små kafeer og plasser, er det vanskelig ikke å bli sjarmert.

  Les mer om høydepunktene i Palma her

  MARSEILLES, Frankrike

  Dette er Frankrikes eldste og i dag nest største by. Denne vitale havnebyen ble lenge oversett av turistene, men den siste tiden har den fått et løft.

  Les mer om høydepunktene i Marseilles her

  LA SPEZIA, Italia

  De fleste bruker La Spezia som utgangspunkt for å besøke noen av Italias vakreste perler, Cinque Terre og Firenze. Men byen er vel verdt et besøk i seg selv. Her kan du rusle en tur i de smale gatene i gamlebyen, ta en dukkert på stranden, besøke et av de mange museene og se katedralen fra 1975. Her er det også et godt utvalg av klesbutikker, markeder og restauranter.

  Les mer om høydepunktene i La Spezia her

  ROMA, Italia

  Italias hovedstad, som også har kallenavnene Den evige stad og Kjærlighetens by, har høy wow-faktor. La deg forføre av historien som fortsatt siver ut blant verdens mest kjente bygg og ruiner og nyt en kruttsterk espresso på en av de mange fortauskafeene.

  Les mer om høydepunktene i Roma her.

  NAPOLI, Italia

  Det er en intens stemning i denne hissige Søritalienske byen som ligger ved foten av vulkanen Vesuv. Her lever råskapen og lidenskapen i skjønn forening.

  Les mer om høydepunktene i Napoli her.

  Cruise i Middelhavet:

  • Varer vanligvis fra syv til 14 dager. Kortere og lengre turer er også mulig.
  • De største skipene starter oftest turen i Barcelona, Venezia, eller i havnen til Roma eller Athen. Passasjerene kommer fra Europa, USA og Asia.
  • Hovedsesongen for cruise i Middelhavet er fra april til oktober. Men det finnes cruisetilbud her hele året. På vinteren tar de gjerne turen innom Kanariøyene. Mange av skipene har utendørsbasseng med tak over slik at du kan bade ute uansett årstid.
  • Et cruise koster i gjennomsnitt fra 1000 kroner pr. person pr. døgn. Det inkluderer vanligvis all mat og drikke, underholdning og aktiviteter, samt tips.
   Kan du reise før eller etter høysesongen i juni, juli og august er det fortsatt varmt vær, lavere pris og færre passasjerer.
   Kilde: Cruise.no
  • Disse rederiene tilbyr cruise i Middelhavet på store skip:
   Royal Carribean, Norwegian Cruise Line, MSC og Costa Cruises, Carneval Cruise line og Disney Cruise line.