FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Er dette verdens råeste hotelluksus?

Av Gjermund Glesnes15.04.12 18:06

Del saken på:

(VG Nett) Når flere og flere steder byr på badekåpe og dyr dusjsåpe, må hotellene øverst på skalaen gå nye - og oppfinnsomme - veier.

Det er nemlig ikke lett å skille seg ut på service i dagens hotellverden, i hvert fall ikke service som synes på oversikter over hva stedet tilbyr.

Da trenger man nemlig mer enn smil og oppmerksomme ansatte. For eksempel kan man tilby helt særegne tjenester for gjestene.

Derfor har en del av de aller råeste hotellene tatt fantasien i bruk. Solkrembutlere og kjeksvakter har VG Nett skrevet om før, men CNN lister opp enda noen nyvinninger i jakten på det helt spesielle. Her er noen av dem:

Duftbutler
Noen gjester mener at en ny by er en anledning til å prøve en ny lukt, i hvert fall ifølge Rosewood Hotels. Derfor har hotellkjeden innført duftbutlere på sine hoteller i Nord-Amerika og Saudi-Arabia. Denne butleren oppsøker gjestenes suiter med en meny av ti parfymer på et sølvfat, slik at de kan dufte og teste.

Tesommelier
Briter tuller ikke med te, landet har for eksempel et eget telaug som hvert år kårer landets beste hoteller for afternoon tea. Restauranten Apsleys i The Lanesborough i London tar det enda et skritt lenger. De har ansatt en egen tekelner, Karl Kessab, som gir råd om valg og tilberedning av teen, skriver CNN.

Såpeconcierge
Det er liten unnskyldning for å være skitten på Viceroy Riviera Maya i Mexico. Der tilbys gjestene en egen såpeconcierge som rettleder gjestene gjennom en lang liste såper med ulik duft og egenskaper.

Cocktail-kunstner
Du kan selvfølgelig gå i baren, men for mange er det tradisjon å drikke litt også på rommet. Da tilbyr The Surrey Hotel i New York noe helt spesielt: Deres «mixologist» tar med ingredienser til fire-fem glass av din favorittdrink og lærer deg å lage den helt perfekt. Deretter kan du blande de neste rundene selv, eller sende bud på mixologisten, skriver hotellet.

Undertøy med bud
Hender det at du plutselig savner lekkert - eller rett og slett rent - undertøy når du bor på hotell? I så fall er du i målgruppen for Hard Rock Hotel & Casino i Las Vegas. Det har, i likhet med mange andre hoteller, butikk i bygget. Men hotellet i gamblingbyen går enda lenger: De tilbyr flere undertøysmerker også på romservice-menyen, skriver CNN.