FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Slik har du neppe sett Venezia

Av Rune Thomas EgeAv Roar Dalmo MoltubakPublisert: 14.10.2008

Del saken på:

VENEZIA (VG Nett) Er du en av dem som er så heldige å ankomme Venezia med cruiseskip, vil du få en fantastisk opplevelse.

Annonse

For fra de store båtene, får du et unikt overblikk over kanalbyen i Italia.

Når båten legger ut fra havnen, bør du sette kursen ut og opp på toppdekket.

Annonsørinnhold

GRATIS:Last ned VGs Venezia-guide her

Nyt den fantastiske utsikten når du under utseilingen glir forbi hordene av turister som myldrer rundt Markusplassen, kanalene og katedralene i perfekt tempo, uten trengsel og fra en vinkel alle bortsett fra Venezias 100.000 bortskjemte duer kan misunne deg.

De fleste store cruiserederiene tilbyr Middelhavscruise som går innom Venezia. Pris: Fra om lag 6000 kroner for en uke og oppover.

Les flere artikler om Venezia.

Her er tre andre måter å se Venezia på uten å gå gatelangs:

Til vanns: Vil du ha en billigere versjon kan du ta fergene som pløyer på kryss og tvers gjennom Venezia. Men da går du glipp av utsikten - fergene er såpass små at du har gondol-utsikt.

I luften: En helikoptertur vil gi deg hele overblikket over kanaler, broer, klokketårn og gondoler. Men det koster skjorta - og vel så det. Heliair Venice tilbyr tre forskjellige turer, som varierer mellom ti minutter og en drøy halvtime. 110-330 euro, spesialturer enda dyrere.

Til lands: For en liten håndfull euro kan du komme deg til topps i flere ulike kirker og klokketårn forskjellige steder i Venezia. Chiesa Di San Giorgio Maggiore (60 meter, heis, 3 euro) og Campanile San Marco (klokketårnet på Marcusplassen, 99 meter, heis, 6 euro) er de to utsiktsklassikerne i Venezia.

NYHET:Sjekk ut VGs REISEBLOGG her.