KLATRE: Victor Forni fra Mojo Picon Aventura, rappellerer ned fjellsiden etter å ha klatret en via ferrata opp. Foto: Göran Bohlin/VG

Kanariferie for deg med lopper i blodet

Klatre, klyve, hoppe, vandre. Synes du det blir for slapt å ligge på solsengen i ferien, er det nok annet å ta seg til på Gran Canaria.

Gå tur:

Fjellene byr på mye flott turterreng og merkede stier. Det finnes flere gode turbøker om øya, blant annet Anita og Birger Løvlands «Turguide til Gran Canaria» på norsk.

Turtips kan du også få i de lokale turistinformasjonene.

Turfølge kan du få ved å bli med på en organisert fjelltur.

Mange fastboende og tilreisende nordmenn blir hver søndag med på tur i regi av Grupo Montañero de Mogan. På nettsiden deres ligger oversikt over turer og oppmøtesteder.

FJELLTUR: Mange nordmenn er med på tur i regi av Grupo Montañero Mogan hver søndag, uansett vær. Foto: Mona Langset/VG

Klatre:

Det flotte fjellandskapet på øya er et eldorado for alle som vil utfordre seg selv. Mojo Picon Aventura er et lokalt firma som blant annet tilbyr juving i ørnejuvet og vanlig fjellklaring og klatring i via ferrataer.

Selskapet Canariaventura Adventure Sports Center tilbyr lignende aktiviteter.

NY PARK: På nordsiden av øya har det kommet en ny klatrepark med løyper i ulike vanskelighetsgrader. Foto: Foto: Bård Ove Myhr

En av øyas aller nyeste aktivitetstilbud, er klatreparken GrancaVentura på nordsiden av øya.

Her kan du klatre under oppsyn av instruktører i løyper med ulike vanskelighetsgrader, og avslutte turen med en 120 meter lang zipline. Parken er åpen for drop-in lørdager og søndager.

Hoppe:

FALLSKJERM: Tandempilot går inn for landing med passasjer i Maspalomas-sanden. Foto: Foto: Göran Bohlin

Den som har en drøm om å hoppe ut av et fly, har muligheten her. Småfly med fallskjermhoppere tar av fra den lille flyplassen ved Bahia Felize, og hopperne lander i sanddynene i Maspalomas.

Har du ikke fallskjermsertifikat selv, kan du bli med på et tandemhopp. Det er billigere enn i Norge, ca. 1800 kroner for et hopp.

Fallskjermhopperne finner du på nett her: Skydivegrancanaria.com eller Paraclubdegrancanaria.com.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder