FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dreamliner-trøbbel kan bli dyrt for Norwegian

05.10.13 05:37 | Oppdatert: 11.11.13 13:20

Del saken på:

Norwegian kan bli nødt til å betale millioner av kroner i erstatning til misfornøyde Dreamliner-kunder. Flyselskapet mener omstendighetene rundt forsinkelsene er ekstraordinære, men må punge ut hvis Flyklagenemnda er uenig.

Hvis Flyklagenemnda mener at forsinkede Dreamliner-passasjerer har rett på full kontantkompensasjon på 600 euro (rundt 4900 kroner), kan millionene strømme ut av Norwegians konto, skriver Dagbladet.

Kontantkompensasjonen kommer i tillegg til mat og hotell og gjelder for forsinkelser over tre timer. Et forsinket og fullsatt Dreamliner-fly alene kan utløse en kontanterstatning på 1,5 millioner kroner.

Pengene utbetales for distanser over 3500 kilometer, og dermed kommer begge langdistanseflygingene til New York og Bangkok inn under regelen.

Fraskriver seg ansvaret

Norwegian har imidlertid fraskrevet seg ansvaret for kontantkompensasjon fordi de mener omstendighetene er ekstraordinære, og har derfor ikke godtatt ett eneste krav så langt.

- Vi følger alltid EUs regelverk for passasjerrettigheter, som i mange av disse tilfellene innebærer at vi dekker mat, drikke og eventuelt hotell mens man venter på at flyet skal gå. Det er jo heller ikke slik at flyselskapene automatisk utbetaler en gitt sum ved forsinkelser over tre timer. Vi forholder oss for øvrig til vedtak som fattes i Transportklagenemnda, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Ifølge tall VG har innhentet fra Avinor har 73 av Norwegians 97 langdistanseflyginger vært forsinket fram til utgangen av september.

Direktør Rolf Forsdahl i hovedorganisasjonen Virke mener at Norwegian ikke kunne lastes for forsinkelsene på de første turene, men utelukker ikke at Flyklagenemnda mener at selskapet burde hatt en plan B for å unngå de øvrige forsinkelsene.