FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Derfor blomstrer kjærligheten på ferie

Av Hege Lyngved Odinsen02.02.13 10:49

Del saken på:

(VG Nett) Med ferie, sol og lettkledde kropper får romantikken gode vekstforhold.

Mange nordmenn møter kjærligheten på ferie: Nesten en av tre (27 %) har hatt en ferieromanse - og i en av tre tilfeller varte forholdet utover ferien.

Det viser en undersøkelse InFact har utført på oppdrag for VG.

LES OGSÅ: Her er folkets feriefavoritter

Og det er de unge som svermer mest: I aldersgruppen 18-29 år, svarer nesten halvparten av de som reiser på ferier til utlandet at de har hatt en ferieromanse. Gruppen som er minst ferieromantiske er de som er 65 år og eldre.

- Ferie kan gjøre underverker for romantikken. Man innstiller seg på å legge vekk hindringer og grå hverdager, og sier til seg selv og kroppen sin at «nå vil jeg ha det gøy». Disse signalene sendes også bevisst eller ubevisst videre - og de som er på jakt etter slike signaler fange dem lett opp, sier sexolog Eva Mohn til VG.

HVOR GÅR DIN DRØMMEREISE? DEL MED ANDRE HER!

- Bedre enn nettdating

Mohn mener at ferietiden er en god tid for å bli bedre kjent med nye mennesker, og at ferien er en bedre arena for å finne en partner enn for eksempel nettdating.

- Folk ser og lukter hverandre. Det nonverbale språket er veldig viktig for oppstarten og utviklingen av et forhold. En slik god start under solen - lettkledt og i avslappende omgivelser - gir grobunn for et forhold som kan vare. Derfor er jeg heller ikke overrasket over at mange av disse forholdene også varte utover ferien, sier Mohn.

Det kan se ut som Oslo-folk er de mest kjærlighetshungrige på tur: 34 prosent av disse sier de har hatt en ferieromanse - mens bare 17 prosent av sørlendingene sier det samme.

Også politiske preferanser spiller inn: Halvparten av Rødt-velgerne og 40 prosent av Frp-velgerne har kjent på feriekjærligheten. KrF-velgere, derimot, styrer unna ferieromantikken: Bare 10 prosent svarer at de har hatt en ferieromanse.

- Er det noen ferieflørtfeller man bør passe seg for?

- Ikke forhast deg og tenk på ekteskap umiddelbart. Husk at det tar minst et halvt år før folk begynner å vise sine minst sjarmerende sider, sier Mohn.

I dagens papirutgave av VG kan du lese om Ingeborg og Johan Honningdal som møttes på charterferie på Benidorm for 30 år siden - og de er fortsatt gift.

HVOR BØR DU REISE PÅ FERIE: Sjekk ut Tett på nett med VGs reiseredaksjon her!

Følg VG Reise på Facebook!