FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Slik blir Harry Potters fornøyelsespark

Av Mari Glans21.02.10 12:24

Del saken på:

Til våren kan alle gomper få adgang til Harry Potters magiske univers. Da åpner temaparken «The Wizarding World of Harry Potter» i Orlando i Florida.

Lover magi og trylleri for hele familien i Orlando

Nå er de første bildene fra gigantsatsingen offentliggjort.

I tre år har Harry Potter-fansen ventet på at parken skal åpne. Tre år med veldig lite informasjon, men desto mer spekulasjon. For dette gigantprosjektet, med en prislapp på over 250 millioner dollar, har vært preget av svært lite mediehype.

BILDESERIE:Se bildene fra «Harry Potter-land» her

Så langt har samarbeidspartnerne Universal Orlando Resort og Warner Brothers vært sparsomme med opplysninger om parken. De har kun holdt to pressekonferanser. En i 2007 da de avslørte planene, og en i fjor da noe informasjon om attraksjoner ble frigitt. Men etter hvert som åpningsdatoen nærmer seg, lekker det litt mer informasjon ut.

Store forventninger

- Jeg er veldig spent, bildene ser fantastiske ut! sier Lise Berit Henriksen (29), redaktør for det norske Harry Potter-nettstedet thedailyprophet.org.

STOR OVERSIKT:Verdens villeste berg- og dalbaner

Det kan hende at det har vært lurt å holde kortene tett til brystet, for nysgjerrigheten og forventningene har fått blomstre fritt blant fansene på internett. Potter-fans fra hele verden gleder seg enormt til denne parken åpner, og de vil strømme til fra alle verdenshjørner. Norge inkludert.

LAST NED GRATIS USA-GUIDER FRA VG REISE
|| MIAMI || NEW YORK || CHICAGO || SAN FRANCISCO || LOS ANGELES || LAS VEGAS || OG 80 ANDRE REISEMÅL... ||

Mange gleder seg nok mest til å vandre rundt i den virkelighetstro rekonstruksjonen av «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom». Publikum vil kjenne igjen flere av de mest berømte delene av skolen, både inne i borgen og utenfor.

I tillegg har man bygget opp landsbyen Galtvang, komplett med landemerker som vannhullene Galthodet og De tre Sopelimer.

Unike opplevelser

Tryllestavbutikken Ollivander's finnes også her, hvor små og store trollmenn vil kunne finne sin utvalgte tryllestav ved hjelp av magi av den moderne, interaktive sorten. Skøyere kan kjøpe morosaker på Zonko's, og man kan få stilt sukkersuget med godteri fra Honningslurp. I tillegg finnes det selvsagt rikelig med anledninger til å kjøpe alt mulig annet av Harry Potter-merchandise.

FLERE BYGGER ORLANDO-PARKER:Her kommer verdens største Legoland

Når det gjelder attraksjoner kan de minste kan fryde seg over en hippogriff berg-og-dal-bane. De som er litt tøffere kan prøve seg på berg-og-dal-banen «Dragon Challenge» som er inspirert av Tretrollmannsturneringen i boken «Harry Potter og Ildbegeret».

- Eventyr til virkelighet

Men det er i Galtvortborgen du finner den mest spennende attraksjonen som har fått navnet «Harry Potter and the Forbidden Journey». Denne attraksjonen vil fungere som en reise gjennom bøkene og er skapt ved hjelp av banebrytende teknologi.

TIL ORLANDO?Her er VG Reises opplevelsesguide til Kennedy Space Center

Magien, figurene og historiene vil utspille seg på en måte publikum ikke har opplevd før. Mer vil ikke Universal og Warner Brothers røpe, men listen er i hvert fall lagt høyt nok.

- Alle eventyrene til Harry Potter vil bli virkelighet her, parken er en unik opplevelse. Vi gleder oss til å se ansiktene på gjestene våre, skrøt Tony Williams, styreleder og sjef for Universal Parks and Resorts.

J.K. Rowling dypt involvert

Som i alt annet som er en del av det etter hvert så mektige Harry Potter-varemerket, er forfatter J.K. Rowling dypt involvert. Hun har vært med å godkjenne prosjektet, og er ikke det minste nervøs.

LES MER OM HARRY POTTER:Sjekk VG Netts store filmspesial

- De planene jeg har sett har vært helt fantastiske, og jeg tviler på at fans av bøkene og filmene vil bli skuffet, sa hun.

Med på laget er også production designer, Stuart Craig and art director, Alan Gilmore.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!