FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her skal kjendiskokkene spise i sommer

Av Hege Lyngved Odinsen09.07.13 08:45

Del saken på:

(VG Nett) Vi spurte proffene - ti av våre kjente kokker - hvilke restauranter de skal besøke i sommer.

....og slik sikrer du deg en god matopplevelse

Med sommer og ferie er det mange av oss vil ut og spise god mat. Også landets kjendiskokker drømmer om fristende restaurantbesøk når sommeren kommer. Sjekk hvor deres matreise går i år!

Nederst i saken kan du lese kjendiskokkenes tips for hvordan du kan sikre deg en god matopplevelse!

Esben Holmboe Bang,Maaemo i Oslo

- I sommer skal jeg bare besøke én restaurant og det er Fäviken restaurant, ikke langt fra Åre i Sverige, sier Holmboe Bang.

Dansken er kjøkkensjef hos Norges eneste tostjerners Michelin-restaurant, men reiser gladelig mer enn hundre mil for å spise mat på en gård i ødemarka. Maten dyrkes og jaktes i nærområdet, og ansees for å være i internasjonal toppklasse.

- Kokken Magnus Nilsson lager unik mat med sterk lokal identitet. I tillegg bruker han norsk sjømat, det blir rett og slett veldig spennende og garantert smakfullt, sier Holmboe-Bang om sin sommerutflukt.

Karla Siverts,Smalhans i Oslo

- Høyest på ønskelisten for sommeren står Fäviken i Nord-Sverige. Romantisk og sesongbaserte råvarer. Jeg var i Paris for første gang i fjor, dit vil jeg tilbake for å spise på Vivant. Enkel, frisk og tøff mat!

- Også London står på programmet, hvor jeg skal spise på Hedone, drevet av en svensk matblogger.

Kari Innerå, Fru K i Oslo

- Jeg håper på en tur til New York. På ønskelisten står sushirestauranten Masa og Katz's Deli som har holdt det gående med sine legendariske sandwicher siden 1888. ABC Kitchen hadde også vært digg, her står dyrevelferd og bærekraftig matlaging i fokus, sier nordlendingen til VG.

Trond Åm, Søstrene Karlsen i Trondheim

- Baskerland og San Sebastian er et fantastisk matområde. Der spiser jeg gjerne lunsj i landlige omgivelser på restaurant Mugaritz utenfor byen. Så har jeg og familien leid hus på den spanske Solkysten, og jeg har allerede bestilt bord på Calima, Dani Garcias sagnomsuste restaurant i Marbella.

Even Ramsvik, Ylajali i Oslo

- Jeg ser frem til sommer i Oslo, særlig på østkanten er det gode uteserveringer. Jeg og familien drar ofte til Trattoria Popolare hvor vi kan sitte ute og spise oksehaleravioli. Også bakgården på Olympen og bord på vindusrekka hos Le Benjamin er blant sommerfavorittene, sier Ramsvik som også satser på en tur til Henne Kirkeby kro i Danmark.-Her får man trolig Skandinavias beste frokost.

Sven Erik Renaa, restaurant Renaa i Stavanger


Renaa skal være gjestekokk på cruisebåt i sommer, men håper på gode matopplevelser i København og Stockholm.

- Aller helst vil jeg på den nye restauranten Amass i København, hvor tidligere kjøkkensjef på Noma, Matt Orlande, styrer kjøkkenet. I Stockholm satser jeg på bord hos Oaxen krog & slip, eller Frantzen og Lindeberg, sier Renaa.

Lise Finckenhagen,VG-kokk

I sommer skal hun holde matkurs i landsbyen Monte Antico i Italia og har store forhåpninger til byens lokale pizzarestaurant.

- Pizzafavoritten er Salsiccia-pizza med pølse. Så håper jeg på en skikkelig florentinsk biff! Så har jeg tenkt å spise meg gjennom Trondheim en langhelg. Der er mange flinke kokker for tiden, sier Finckenhagen.

Tom Victor Gausdal, Strand Restaurant i Oslo

- Vi liker oss godt i Göteborg. Her skal vi nok besøke en av mine favoritter, Leif Mannerstrøms Kometen, som har kanonbra husmannskost, og Kock og vin, som er en finere restaurant med større menyer og kjempegode smakskombinasjoner. Skal også prøve å få til en tur til Brygga 11 i Sandefjord, sier Gausdal.

Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll

- Forhåpentligvis blir det tid til en tur til San Sebastian hvor både stjernerestauranter og rustikke tapasbarer frister. Jeg har håp om å få spist både hos Arzak og Mugaritz, som har tre og to stjerner i Michelin.

Sonja Lee,Villa Malla i Filtvedt

- I sommer skal jeg jobbe, men det blir tid til mye god mat

også. Når jeg ikke spiser hos meg selv, drar jeg gjerne en tur til café Lasse på Tofte hvor jeg får fantastisk dagens eller min favoritt tomatsandwich. Ellers er jeg glad i kinesisk på Dinner eller indisk på Tandori Village i Bygdøy Allé, når jeg er inne i Oslo. Jeg skal en tur til Berlin i sommer, der gleder jeg meg til å spise nydelig brunsj hos Schell, sier Sonja Lee til VG.

Tips for gode matopplevelser

** Gjør research før du drar, så slipper du å ende på noe dyrt og dårlig.

** Spiser du der lokalbefolkningen spiser har du gode odds for god genuin mat.

** Bestill bord på forhånd.

** I velkjente turistgater er det stor sjanse for å ende opp med overpriset mat. Søk ut i sidegatene!

** Ta en lunsj i stedet for middag! Lunsj kan være vel så spennende og mettende som en middag - og ofte mye billigere. På populære steder er det dessuten enklere å få lunsjbord.