MUMMI: Mummiklubben er Solias nyeste tilbud til de yngste gjestene. Her er Mummi på Kypros. FOTO: Solia Foto:

Mummitrollet på chartertur

Mens Bamse, Lollo og Bernie er godt innarbeidet i barneklubbene til Star Tour og Ving, er Mummitrollet en nykommer i Syden-sammenheng

Det er charterselskapet Solia som har sikret seg den kjente sjarmøren til barneklubbene på sine beste familiehoteller.

Mummitrollet er en del av en målrettet oppgradering av tilbudet til de yngste gjestene.

Da VG testet barneklubbkonseptene til de beste charterhotellene på Kreta i 2008, fikk Solia bare terningkast tre. Selskapet lå langt etter Star Tour og Ving.

Den gangen var ingen ansatt spesielt for å ta seg av barn hos Solia. Guidene kunne lede utflukter til Knossos den ene dagen, Samaria-ravinen den andre, mens de tok et skift i barneklubben den tredje. Slik er det ikke nå lenger.

- I 2009 ansatte vårt søsterselskap Solresor en person som hadde jobbet med barneklubber i reiselivsbransjen i 20 år, forteller markedsdirektør Cecilie Gilhuus Jørve.

Det var starten på en helomvending i barneklubbkonseptet for Solia og Solresor. En av tingene de jobbet med, var å finne en passende maskot.

- Målet var å finne en figur barna kjenner igjen og som står for noe positivt og bra. Mummi står for mange sunne verdier, og vi kjenner ham fra bøker, historier og musikk, sier Cecilie Gilhus Jørve.

Mummitrollet dukket først opp hos svenske Solresor, men er nå et tilbud til alle de yngste gjestene til Solia og Solresor på de største familiehotellene deres på Kreta, Kypros og Tyrkia i sommerferien.

BAMSE: Velkjent blant barn på chartertur. Har nærmest blitt synonymt med barneklubb i Syden, men det er Star Tour som har ham. Foto: Terje Bringedal

Mummiklubben for barn fra tre til seks år hos Solia, minner mye om Bamseklubben hos Star Tour, der barna også er sammen i to timer fem dager i uken.

- I Mummiklubben får barna egen T-skjorte, caps og ryggsekk. De får være med på spennende aktiviteter tilpasset aldersgruppen, som for eksempel skattejakt, leke indianer, baklengsmiddag, bursdagsselskap til Mummimamma, dans og lek.

Mummi dukker også opp på hotellområdet flere ganger utenom klubbtidspunktene, forteller Cecilie Gilhus Jørve.

Største forskjellen på barneklubbene til Star Tour og Solia, er er at Bamseklubben som regel har tre ledere og plass til 30 barn, mens Mummiklubben har to ledere og plass til 20.

Og mens Bamseklubben har barn fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, er det bare norske og svenske i Mummiklubben.

Mens Star Tour har «Superkids» for barn fra 7 til 12 år, har Solia «Happy Max» for den samme aldersgruppen. De har mer fartsfylte aktiviteter enn de minste barna.

- Nå spesialrekrutterer vi personale som kun skal jobbe med barneklubbene. De har utdannelse og bakgrunn fra pedagogikk, sport og aktiviteter, og er fortrinnsvis førskolelærere, barnehage- eller fritidspedagoger, sier forteller markedsdirektør Cecilie Gilhuus Jørve i Solia.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder