FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ti gode øl-puber i New York

Av Jostein Matre 21.12.18 11:01 | Oppdatert: 21.12.18 11:15

Del saken på:

NEW YORK (VG) I en by med over åtte millioner innbyggere vil det naturligvis være nok av steder å slukke øltørsten. Men noen steder er bedre enn andre. Her er 10 steder - og en bonuspub - verdt å sjekke ut.

As Is NYC

Tyve øl fra rundt om i verden på fat er hva As is NYC tilbyr. Ryktene sier at de også lager gode cocktails og at maten heller ikke er så verst. Stamgjester trekker også frem at stedet har generelt god stemning. Adresse: 734 10th Ave.

Beer Culture

Koselig med peis, kunne vært et slagord for Beer Culture I Hell’s Kitchen. Noen vil kanskje hevde at 12 fatøl ikke er all verden for en pub på en liste som denne, men de har mer enn 500 flaskeøl å velge mellom. Du plukker selv fra kjøleskapet og betaler i baren. Adresse: 328 W 45th St (mellom 8th & 9th Ave).

Blind Tiger Ale House

Dette stedet i Greenwich Village serverte mikrobrygg før folk visste hva mikrobrygg var. Stort utvalg av både fatøl og flaskeøl. To-tre onsdager i måneden fremhever de et enkelt bryggeri og selger en rekke ulike typer fra dette ene bryggeriet. Da VG besøkte Blind Tiger en onsdag i juli var Cigar City fra Florida de heldige utvalgte med åtte fatøl. Arrangerer også møtekvelder med bryggere og andre arrangementer. Maten skal også være god. Adresse: 281 Bleecker St.

Bondurants

Godt utvalg av ulike amerikanske mikrobrygg, gjerne akkompagnert av moderne bluegrass-musikk på anlegget. Skulle noen i reisefølget foretrekke en cocktail eller en whisky har de mye å by på også i de leirene. Adresse: 303 E 85th St.

Covenhoven

Ryktene skal ha det til at de ofte skifter ut øltypene her. Det betyr kanskje ikke all verden for oss som bare besøker fra Norge, men moro for de lokale. Covenhoven har også en aldri så liten bakgård for varme dager. Adresse: 730 Classon Ave, Brooklyn.

Proletariat

Et lite, men trivelig sted i East Village. Det er stort sett ikke plass til flere enn de som kan sitte langs bardisken, men det skaper bare en hyggelig atmosfære. Utvalget av øl er ikke gigantisk, men det er spennende, gjerne fra relativt ukjente småbryggerier, og de skifter ofte. Vi testet for eksempel en rød surøl med navnet Bushwick Zombie. Blir av andre omtalt som et perfekt sted for øl-nerder som vil unnslippe hordene. Adresse: 102 St Marks Place.

SingelCut Beersmiths

Dette er strength tatt et bryggeri, men de har sin egen pub også. Hos SingelCut Beersmiths kan du få en guidet omvisning. Det er ofte livemusikk på dette stedet I Queens. Husk at New York er mer enn Manhattan. Adresse: 19–33 37th St, Astoria, Queens.

The Jeffery

Her kan vi skrive under på at maten er god, men det er selvsagt den imponerende øl-listen du drar hit for. Menyen av fatøl blir trykket (på bakrommet) med nye oppdateringer to-tre ganger daglig. «Straks vi går tom for tre av dem som er på menyen setter vi inn tre nye, og trykker opp ny meny», fortalte servitøren oss. Omtaletekstene på menyen er verdt et besøk alene. Inne føles det litt som en norsk trehytte, men de har også uteservering. Dessverre stenger den allerede klokken 19 søndag til onsdag. Åpent tre timer lenger resten av uken. Adresse: 311 E 60th St (mellom 1st & 2nd Ave)

The Pony Bar

Her kan du nyte godt øl til de sene nattetimer uken rundt. Åpent til klokken 04 alle dager. Har mye spennende amerikansk øl å by på til en rimelig pris. Gjester her skryter også over at maten er dugendes. Adresse: 1444 1st Ave

Tørst

Dette stedet høres overraskende norsk ut. Interiøret ser også norsk ut. Det er derimot danske Jeppe Jarnit-Bjergsø som står bak Tørst i Brooklyn. Her får du øl fra både Europa og Nord-Amerika. Gjerne ting du ikke har sett så ofte før. Adresse: 615 Manhattan Ave, Brooklyn.

Bonuspub: McSorley’s Old Ale House

Dette er ikke stedet du går for et godt utvalg av øl. Her får du bare to alternativ: Lyst, eller mørkt. Oppsiden er at uansett hvilken type du bestiller får du to glass. McSorley’s Old Ale House bærer navnet «old» med rette. Dette skal være New Yorks nest eldste serveringssted. Her har folk drukket siden 1854, og blant gjestene de skryter på seg å ha hatt innom finner du både Abraham Lincoln og John Lennon. Men det var først i 1970 kvinner fikk adgang til dette vannhullet. Adresse: 15 E 7th St.