FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fire romantiske Valentine-turer

Av Erik Valebrokk06.02.18 15:46 | Oppdatert: 26.04.18 11:41

Del saken på:

14. februar er den store kjærlighetsdagen, Valentine's Day. Her er reiseforslag til romantiske eventyr for dagen.

Det er alltid hyggelig å dra på tur med din kjære, men på Valentinsdagen er det kanskje ekstra spesielt. I hvert fall om du elsker romantikk, hjerteformede sjokoladeesker og røde roser.

Her får du fire tips til den perfekte Valentine-reisen.

Paris

Verdens mest romantiske by? Riktignok er det ikke topptemperaturer i februar, men en spasertur langs Seinen hånd i hånd med den du er forelsket i fungerer like fullt. Paris, også kalt «lysets by», er dessuten full av romantiske restauranter, søte konditorier, vakre blomsterforretninger og moteforretninger i alle prisklasser. Og er det noe franskmenn er gode på er det å legge til rette for kjærligheten, så her vil dere bli tatt godt hånd om.

Anbefalt hotell: Hotel Londres Eiffel har utsikt til Eiffeltårnet fra rommene i sjette etasje. Å våkne til det fantastiske synet er verdt prisen på dette firestjerners hotellet alene.

Adresse: 1 rue Augereau

Anbefalt restaurant: Le Procope ligger i skjæringa Saint-Germain-des-Prés/Latinerkvarteret og er Paris’ eldste restaurant, fra 1686! Her får du klassiske franske retter og topp atmosfære.

Adresse: 13 rue de l'Ancienne Comédie

Romantiske aktiviteter: Nyte utsikten fra Montmartre, spasere langs Seinen, spise østers og drikke champagne.

Gøteborg

Kanskje ikke den byen mange forbinder med kjærestetid og romantikk, men Gøteborg har uante dybder. Ikke minst finnes noen utsøkte romantiske hoteller (se under), men også intime spisesteder, koselige turmuligheter og på toppen av det hele nær beliggenhet til Norge. Det er liksom ikke noe prosjekt å snakke om å reise til Gøteborg. Nå som det er vinter er det også en fin tid å trekke innendørs til lune vinbarer og kafeer med masse stemning.

Anbefalt hotell: Dorsia er så romantisk som det er mulig å få det, et boutiquehotell fra en annen tid med plysjdetaljer, art deco-møbler og kunst overalt fra eieren Thomas Petersens private samling.

Adresse: Trädgårdsgatan 6

Anbefalt restaurant: Sjömagasinet ligger en hyggelig fergetur unna og kan skilte med én Michelinstjerne. Lokalet er intimt og romantisk, og maten er sublim.

Adresse: Adolf Edelsvärds gata 5

Romantiske aktiviteter: Pariserhjulet på Liseberg (i sesong, vel å merke), handle og smake konfekt hos Flickorna Kanold og spasere gjennom den pittoreske bydelen Haga.

Verona

Det er kanskje ikke helt uten grunn at William Shakespeare la handlingen i sitt kanskje mest kjente skuespill, «Romeo og Julie», til den norditalienske byen Verona. Det er nemlig en usedvanlig stemningsfull og dønn romantisk by. Den er akkurat passe stor til å gjøre seg godt kjent med. Dere kan gå tur langs elven Adige som renner fredelig gjennom byen, drikke Aperol Spritz på torget og besøke det gamle amfiteatret der det holdes storslagne utendørs operaforestillinger.

Anbefalt hotell: Il Sogno Di Giulietta er selve hotellet å bo på, beliggende i samme bakgård som Julies hus. Den berømte balkongen kan sees fra enkelte av rommene, og om kvelden stenges bakgården for turister så dere kan nyte den i ro og mak.

Adresse: Via Cappello 23

Anbefalt restaurant: Osteria la Fontanina har en Michelin-stjerne og har eksistert i mer enn 200 år. Det eldgamle lokalet er intimt og veldig romantisk.

Adresse: Piazzetta Chiavica 5

Romantiske aktiviteter: Se balkongen til Julie fra «Romeo og Julie», gå turer langs Adige og drikke Aperol Spritz på en av uteserveringene

Zanzibar

I motsetning til andre øyer og øygrupper i Det indiske hav som Seychellene, Maldivene og Mauritius er Zanzibar primitivt, som en reise tilbake i tid. Øyas mange beboere gjennom århundrene – portugisere, omanere, briter, tanzaniere – har alle satt sitt preg på arkitektur og levemåte, noe som betyr at Zanzibar er en spennende sammenblanding av farger, lyder, lukter, smaker og syn. Bo gjerne på en resort på østkysten eller nord på øya, og besøk for all del også hovedstaden Zanzibar Town og den gamle bydelen Stone Town med sine myriader av trange smug og spennende arkitektur.

Anbefalt hotell: Essque Zalu er et virkelig lekkert luksusresort ved Ras Nungwi nord på Zanzibar. Nydelige bungalower og flere restauranter, samt et fantastisk vakkert bassengområde.

Adresse: Ras Nungwi

Anbefalt restaurant: Tea House er takrestauranten på det superlekre hotellet Emerson Spice i hjertet av Stone Town. En middag her mens solen går ned og du hører bønneropene fra moskeer på alle kanter er i sannhet en magisk opplevelse.

Adresse: Tharia Street

Romantiske aktiviteter: Oppdagelsesferd i Stone Town, spabesøk og middag for to på moloen som tilhører hotellet.